sanatkar

Üye
Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
228
Puanları
1
SN ARKADAŞLAR
mesleki liselerde staj gören arkadaşlara asgari ne kadar ücret verilmek zorundadır şu an ?ESKİDEN ASGARİ ÜCRETİN 3/2 SİNDEN AZ OLAMAZ diye bir kanun vardı sanırım halen geçerlimidir?
ve piyasada stajer olarak çalışan kardeşler ne kadar maaş almaktadır belirtmelerini rica ediyorum kendi kardeşimi bilinçlendirmek niyetiyle soruyorum SAYGILAR
 
Son düzenleme:
karde yaz sezonu stajlarında maaş zorunlu değil. okul dönemindeki stajlarda ise en az askeri maaşın 3/1'i verilir. tavsiye ederim para gözetmeden çalışsın kardeşiniz çünkü staj yapcak yer bulduğuna şükretsin.
 
Kardeşinizi öyle bilinçlendirmeyin. Sırf 3 kuruş para alacak diye öğrenciyi gaza getirmeyin.
Birçok meslek lisesi öğrencisinin yaptığı hata, staj döneminde alacağı 3 kuruş için, getir-götürden başka hiçbir iş yapmadığı büyük işletmelere gitmek. Halbuki iş öğrenmek isteyen, piyasadaki küçük işletmelere gitmeli. Beyaz eşya-elektronik servisi panocu, otomasyoncu vs vs.
Yakınlarınızı bilinçlendirecekseniz, şimdilik paranın önemli olmadığını önemli olanın bir iş öğrenmesi olduğunu anlatın.
Bazı veliler var, çocuk iş öğrensin diye öğretmenleri beyaz eşya servisine gönderiyor veli çocuğu alıyor. Neymiş efendim bazen akşam 7-8'e kadar göndermiyorlarmış. Bre adam o zaman çocuğunu meslek lisesine niye gönderirsin. Çocuğun 3 gün sonra mezun olunca sen kaymakammı olacak sandın. O zamanda usta olacak, o zamanda yeri gelecek akşam 8'e kadar çalışacak.
Saygılar..
 
Kardeşinizi öyle bilinçlendirmeyin. Sırf 3 kuruş para alacak diye öğrenciyi gaza getirmeyin.

Saygılar..

sn ayhani bende aynı yoldan geçtim çok iyi anlıyorum ben zaten sürekli iş öğrenme çalışma telkini ile bilinçlendiriyorum ama verilen para çok çok komik o sebple usul yol yordam mı değişti, biz 97 de satjerdik asgarinin 3/2 yada yarısı civarında para verilirdi 5 de biri kadar değil

açıkçası bu tuhaf olan bu muhasebeci leri olacak vatandaş sanırım bilmiyor yarın öbür gün inş uyaracağım ama yok hata yok ise de okul başına kadar illaki çalışacak ama sonrasında bu paradan yol parasıda düşülünce stajer bile olsa o kadar paraya çalışıyor olmaktansa para almamak daha iidir diye düşünüyorum tabi hata varsa düzelteceğim öncelikle 17 yaşına yeni girmiş bir genç olduğu için elinden tutmam yol yordam göstermem lazım iş hayatında. yoksa bütün dediklerinize katılıyorum
 
yaz stajı ücretsizdir arkadaşım...eger okulla birlikte lise düzeyinde staj yapacaksa onlara özel 3308 kanunu var oradaki maddeler uygulanır...maaş olarakta asgari ücretin 1/3 ünü verirler.

Siz verilen paraya değil verilen eğitime bakın...Stajda alacağı güzel eğitimle ilerki zamanlarda çok tatlı paralar kazanabilir...
 
benimde yanımda bir stajer var 1 aylığına geldi bu krizde yol yemek masrafını karşıladıktan sonra 200 lira vermei düşünüorum iş öğretsekde oda bi emek verior (daha fazla verecek durumum yok)parayı düşünmeleri doğru deil ama biraxda para gaza getirir yetişirler düşüncesindeim
 
ogrencının maasını ısyerı degıl dewlet karsılıyo ısyerınde stajere werılen maas gıder olarak gosterılıp wergıden dusuluyo
 
Lise stajlarında en az asgari ücretin % 30 u en fazla asgari ücret tutarı kadar dır mesela
( 666/3 =222 tl ödenmesi gerekir ) şirketten şirkete fark eder bu ücret bizim şirkettekiler 260 alıyo bence stajda paradan daha önemli şey tecrübe kazanmasdır. Stajda büyük şirketler daha cazip gelir ama genelde getir götür işininden başka bişe öğrenmeleri zor kendi şirketimden biliyorum her yer aynı olmaz fakat geneli böyledir. Ayrıca bu oran brüt ücret tutarı üzerinden dikkate alınır bence iştede stajda en iyi tecrübe kazanılabilecek işyerleri çalışan sayısı az olan yerlerdir .
 
sataj parasını niye devlet versinki bildiğim kadarıyla lise stajlarında sadece sskyı okul öder oda kısa vadeli sigorta kolllarında iş kazaları ve mes.hastalıkları sigortasını ama staj ücretini çalıştığın kurum öder ayrıca lise stajerlerinin aldıkları ücretler vergiden müstesnadır sanırım bunu demek istediniz.
 
Meslek lisesi stajını yapan genç kardeşlerim kanuni haklarınızı işvereninizden talep ediniz, sömürü düzenine çanak tutmayınız, birşeyler öğreneceğim diye üzerinizden rant elde edilmesine seyirci kalmayın. 10 senelik iş tecrübemde bir çok stajerim oldu çoğu işveren stajere bedava çalışan işçi gözüyle bakar bu izlenimi yok etmek sizin elinizde.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,845
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst