Meslek Bıraktıran Arıza

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşım fazlar birbirine cakışıyor tahminim.bide nötür hatdını kontrol et derim nötür gelmesse böyle bir durumda fazlar dönüşüm yapar sigortayı atdırır.cihaları calışdırmak icin butono bası basmaz sigortalar atacakdır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
380 görüyorsan ve sigortayı attırıyorsa o faz üzerine bağlı cihazlarda, otamatta veya diğerlerinde bir arıza olabilir yani bobinleri yanmış olabilir. Bizim başımızada böyle bir olay geldi Aydınlatmada sorun olduğunu söylediler bende ölçtüm 380 v olduğunu gördüm 2 faz gibi gösteriyordu. Florasanın balansı yanmış ve 2 faz gibi gösteriyordu.
 
380 görüyorsan ve sigortayı attırıyorsa o faz üzerine bağlı cihazlarda, otamatta veya diğerlerinde bir arıza olabilir yani bobinleri yanmış olabilir. Bizim başımızada böyle bir olay geldi Aydınlatmada sorun olduğunu söylediler bende ölçtüm 380 v olduğunu gördüm 2 faz gibi gösteriyordu. Florasanın balansı yanmış ve 2 faz gibi gösteriyordu.

üstad sağolasan ama florasan sağlam anahtara basınca yanıyor kapatınca sönüyor......
 
usta cihaza giren beslame kablosunu sök bide öyle aç şalteri belki cihaza giren besleme kablosunda kısa devre olabilir
 
güç ve kumada devresini yeniden yap kesin çözüm
 
kompressör kontaktörü yapışık kalmış ve kısa devre olabilir belki konrol etmişsindir fakat iç üniteyide kontrol et o klimalar dış üniteden beslemeli iç ünite kablolarını söküp bide öyle denemende fayda var iç ünitede herhangi bir arızadan dolayı kısa devre varsa ondanda sigorta atar görmediğim için sadece fikir
 
beyler...
MESLEKTAŞLARIM...
KLİMANIN ARIZASI ÇÖZÜLDÜ.....
DIŞ ÜNİTEYİ DEĞİŞTİRDİK....
YENİ ÜNİTE TAKTIK ....
PARAMIZI ALDIK
AFİYETLE YEDİK....:eek:
 
Onlar ise halen fikir veriyorlar ... Aslında bu sitede gerekli gördüğüm birşey var .. Bölümlerden sorumlu kişiler olacak ve sürekli konular içerisinde takipte olacak ... 2008 yılında açılan ve çözüme kavuşan bir konu için yorum yapılmasının önüne geçecek... Kişinin üstadım senin yaptıgın gibi biz bu arızayı bu şekilde çözdük bilgisinin alınmaması bir handikap olacak ama bununda basit yolu konuları 20 gün açık tutmak olacaktır. 20 günde zaten o sorun çözülmüştür... Bunun artısı ne olacak ?? Günü birlik bilgi alıp kaçanları tespit etmek ... Bizim gibi hemen hemen her gün online olan kişilerin bilgilerine ve emeklerine saygı gösterilmiş olacak.... Bu çok zor değil sadece 2 görevli gündüz ve akşam... Bunun için bir çok kişi fedakarlık ederek bu görevi üstlenir eminim...

bU YAZIM UMARIM YÖNETİCİLER TARAFINDAN OKUNARAK ÇÖZÜM ÖNERİSİ ŞEKLİNDE FİNALİZE EDİLİR.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
üstadım ağzına sağlık...
bahsettiğin konuda ben de zamanında forum yöneticileri ile bir paylaşımda bulunmuş.. başına gelen arızayı çözmek için üye olup arıza desteği aldıktan sonra bir daha ne foruma ne bölüme uğramayan emeğe saygı göstermeyen 40 haramiler ile ilgili bir şeyler önermiştim...
üstadım seninde gördüğün üzere bazen bu bölüme giriyorum ki 4 üye geri kalan misafir... ben sen o burada bir şeyler paylaşmak birbirimize yardımcı olmak için eski defterleri karıştırırken oraya buraya bağlanıp acaba yeni şeyler bulabilirmiyim die yırtınırken üye bile olmayan zatı şahane konuya girecek aradığını bulacak ve eyvallah sağolun bile demeden çıkacak....işte şimdilerde bu forumda birşeyler paylaşmıyorsam en başında bu geliyor..(gerçi içimdeki humanist taraf dayanamıyor yine bişeyler ekliyor ama ne yapalım)koca türkiyede elinde klima arıza kodu olupta bu siteye üye olan belki de bir kaç yüz kişiden kaçı acaba elindekini eteğindekini bu sitede dostlar ile meslektaşlar ile paylaştı merak eden olursa buyrun aşağıdaki linke...

https://www.kontrolkalemi.com/forum/iklimlendirme/39340-tum-kima-ariza-kodlari.html
 
evet aynı şeyleri düşünüyoruz.. Yönetici arkadaşlardan bu konu ile ilgili forumun devamlı takipçileri olarak destek bekliyor ve üzerimize düşen tüm fedakarlıkları yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz (en azından kendi adıma konuşuyorum. diğer arkadaşlarında aynı fikirde olduğunu düşünerekten)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst