Mesleğimize sahip çıkalım....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mhmtfthnl

Üye
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
Mühendis arkadaşlar, Tekniker arkadaşlar mesleğinize sahip çıkın.Kendinizi en yüksek bilgi seviyesi ile donatın ki.Kimse sizlere parazitlik yapmasın.

İşverenler bu ülke mühendis çıkarmak için, tekniker çıkarmak için üniversiteler, fakülteler kurmuş.Gelin asli görevi sahiplerine verelim.Fabrikalarda, gemilerde, inşaatlarda, telekominikasyonda, bilişimde diplomasında mühendis tekniker yazan elemanları çalıştıralım.Bu gençlerin gelişimleri için uğraş verelim.Çözümü başka yerlerde aramayalım.Mühendisliği hakettiği noktalara taşıyalım.

Saygılarımla....
 
Arkadaşım,
Türkiye Cumhuriyetinin bir eğitim sorunu vardır . Bu inkar edilemez.
Bir şekilde meslek lisesine girmiş ve mezun olmuş bir insanın eğitim hayatını devam ettirebilmesi için Teknik Eğitim Fakültesinden başka seçeneği yoktur. (Tamamen siyaset yüzünden.)
Bizim okuldan da petagoji alıp öğretmenlik yapanlar var.Ben onları da kınıyorum.Herkes işini yapsın
Demişsin. Önce doğru yaz : Pedagoji
İşveren olsam kesinlikle öğretmen almam.Alırsam da veririm 500 kağıt çalıştırırım.
Demişsin. Kırıcı olmadan da inandığın hakkını savunabilirsin. İşveren olunca almazzsın teknik öğretmen olur biter arkadaşım. Hiddetlenmene gerek yok!
Bu gün ben, Elektrik Öğretmeni olarak atanamamışsam bunun en büyük nedeni (senin de kabul ettiğin gibi) öğretmenlik yapan mühendislerdir.
Ben 2001 mezunuyum. O yıllarda mühendislerin atanması ile kadrolar tamamen doldu (Belki bilmiyorsundur).
Eğitim stajımı Haydarpaşa Anadolu Teknik Lisesi'nde yaptım. Dersine girdiğim öğretmen mühendis tabanlıydı. Atölye derslerinde kızarak ders anlatırdı. Korkan öğrencilere ben tekrar anlatırdım (Uygulama esnasında.). "Hocam hep siz anlatsanız." derlerdi.
Gelin asli görevi sahiplerine verelim
Demişsin önce benim öğretmenlik hakkımdan başla o zaman!
Fabrikalarda, gemilerde, inşaatlarda, telekominikasyonda, bilişimde diplomasında mühendis tekniker yazan elemanları çalıştıralım.Bu gençlerin gelişimleri için uğraş verelim
Demişsin. Teknikerliğin ilk adımlarını atmayı Teknik Öğretmenler öğretir.
Mühendisliği hakettiği noktalara taşıyalım.
Demişsin. Önünde engel yok ki! Kendini geliştirirsen tabii ki önce sen tercih edilirsin.
kardeşim öğretmenliğini yapsana sizlerin yüzünden mühendisler iş bulamıyo.
Demişsin. Ben de derim ki:
SERBEST PİYASA EKONOMİSİ
 
genç arkadaş ' Alıntı:
Bu gün ben, Elektrik Öğretmeni olarak atanamamışsam bunun en büyük nedeni (senin de kabul ettiğin gibi) öğretmenlik yapan mühendislerdir.
Ben 2001 mezunuyum. O yıllarda mühendislerin atanması ile kadrolar tamamen doldu (Belki bilmiyorsundur).
Eğitim stajımı Haydarpaşa Anadolu Teknik Lisesi'nde yaptım. Dersine girdiğim öğretmen mühendis tabanlıydı. Atölye derslerinde kızarak ders anlatırdı. Korkan öğrencilere ben tekrar anlatırdım (Uygulama esnasında.). "Hocam hep siz anlatsanız." derlerdi.

Evet.Kesinlikle o mühendis arkadaşları da kınıyorum.Kendine güveni olmayanlar çözümü öğretmenlikte buldular.Ama benim derdim başka kim iyi kim kötüyü tartışmıyorum.Türkiye de mühendislik yanlış uygulandığından dolayı insanlar eleman ararken ya öğretmen olsa da olur, teknisyen olsa da olur, başka bölümden olsa da olur diyorlar.YANLIŞ.

Ben bu ülkenin bir eğitim sorunu olduğunu biliyorum.Ama siz sorunlarınızı başka platformlarda çözün.Sizin bizim mesleğimize bizim sizin mesleğinize el atmaya hakkımız yok.

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki.Kurumsal firmalar zaten öğretmen almıyor.Öğretmenlerin çalıştığı küçük firmalar.Ben bu firmaları kınıyorum.Başındaki adam ya köyden gelmiştir.Ya da ilk okul mezunu çobanlıktan terfidir.

Ben öğretmenlerin teknik bilgisine bişey demiyorum.Elbette çok iyi öğretmenlerimiz vardır.Ama mühendislik mühendislerindir.Sanırım gayet açık olmuştur.
 
Oncelıkle herkeze cok selam . Bakınız arkadaslar bence once hatayı kendımızde arıyalım bu ulkenın yetıstırdıgı okadar kalıtelı ınsanlar varkı ama bır cogu kendı ceplerı ıcın calısan ınsanlar ne yazıkkı bız bırseylerı az bılen yada ogrenmek ıcın yırtınan arkadaslar bunu paylasmak yerıne gızlemegı tercıh edıyoruz . Her ay para yatırdıgımız derneklerne ısımız dusmedıkce ugramıyoruz tmmob ve genc edı altındakı dernekler bızı bırbırımıze baglayacak paylasımın artmasında bır muhendısın gelısmesınde kusakların tecrube aktarımında ana rol oynayacak yegane yer olmalı . Boyle dusundugum ıcın ank emo odasının bır cok semıner ve toplantısına katılmaya calıstım . Icerıgı bıraz duzgun olanların malıyetını karsılamam o gunku maasımla ımkansızdı ucretsızlerse tamamen yalan kım geldıyse bırseylerın reklamını yapıp kacıyor elınızde bır reklma burosurunden baska bırsey kalmıyor ve ne utanc verıcıdırkı bu hantallasmıs sıyasılesmıs adoyı degıstırmek ıcın hıc bırsey yamıyoruz bu duzenı kuranların karnını doyurmak ıcın sagda solda ınternette yalan yanlıs bıseyler ogrenmeye calıssalım ve gelecegımızı bu yanlısıklar uzerıne kuralım
 
piyasada eline penseyi alan ,2 üçtane lamba takan priz takan kişiler varken ,eski tip sigorta buşonununa 1,5 nya kablo bakırı takan elektrikçiyim diye geçinen insanlar var .daha bir kompanzasyonun ne olduğunu ne işe yaradığını bile bilmeyen tiplerin arasında elektrikçilik mesleğini
nasıl yapabil
iriz.Bir devlet kurunmunda küçük bir ile tekniker olarak atandım.ama gördüklerimi (en azı yukardaki örnekler gibi ) siz görseniz kafayı yersişniz. bu işin meraklısı o kadar çokki inanamazsınız.panao girişinde yanmış 25 A lik sigortayı değiştiriyorumadam 32 a lik tak diyors anki bu mesleği ben okumamışımda onlar okumuş maşallah . ya bu mesleğin cahillerini aramızdan atmalıyız bilgisi oolmayan ların aramızda yeri yok bence :-\
 
zefiran kardeş,bu mesleğin "cahillerini" aramızdan atmalıyız derken; branşı ile alakalı okulu okumamışları(okuyamamışları) mı kastediyorsunuz .bunu öğrenmek isterim doğrusu.şayet bu doğrultuda düşünüyorsanız,okumuş cahilleri ne yapmayı düşünüyorsunuz.saygılarımla
 
ben 12 yıldır elektrik işinde çalışıyorum yeri geldi bi transistörün ne işe yaradığını nasıl ölçüleceğini bilmeyen mühendiste gördüm benden daha bilgili ustalarıda ... demek istediğim elektrikçiyim diye piyasaya çıkmış ama bu mesleğin aslında bir hesap kitap işi olduğunu kabul edemeyen ,kendi kafasına iş yapıp çesitli zararlara ( yangın ,insan hayatı , reaktif ceza vs) sebep olan ve olmaya namzet insanlara söylemiştim.bu iş bilgi işidir bilgisi olmayan bir adam bu işi yapamaz .kim olursa olsun mutlaka bi şekilde bir yerlere zarar vermekten daha öteye gidemez.kardeş kimse üzerine alınmasın benim sözler
im bu insanlara . ;)
 
sayın mhmtflhln galiba birşeylere kımış biraz sert çıkmışsın görüşlerine kısmen katılıyorum ama tam anlamıyla katılmıyorum açtığın konuda sadece mektebi eğitim almış kişlere yer vermiş ve tamami ile onları savunmuşsun bana göre kendini bilgiye ve gelişime adayan yaptığı işi hakkıyla yapan herkezin
elinden tutlmalı desteklenmeli.
zira çok sayıda tanıdığım mektebi eğitim almamış ama kendini müthiş derecede yetiştire bilmiş
kariyerinde çok güzel mevkilere gelmiş insanlar var bunun yani sıra mektebi eğitim alıp kendini yetiştirmiş
saygın mühendisler teknikerler ve teknisyenlerde var.
önemli olan kişinin kendini geliştire bilmesidir bu benim düşüncem.
bildiğimiz gibi öyle mühendisler de var ki elektirik idarelerinin kapısında dilenci durumunda ona buna rüşvetle kurumlarda işlem yaptırıyorlar.
aslında benim dileğim :
iş veren elektirikçiler vasıtası ile devletin çıraklıktan yetişen elemanlarada eğitim fırsatı tanıması
mesela:mektebi eğitim almamış veya eğitimini tamamlayamamış ama meslek üzerine çalışan genç elemanlara kaliteli eğitim verecek kurs veya okul devlet tarafından yapılmış olsa ve iş veren firmada gelecek vadeden mesleğine değer veren başarıya bilgi edinmeye yatkın elemanlarını kendi referansları ile bu okullara eğitim almaları için gönderse bunun sonucunda başarı derecesine göre eğitim alan kişilere
mesleki alanda geçerli belge verilse bi çok insan için bulunmaz bir nimet olur.
bunun benzeri olan eğitim kurumları var mesela çıraklık okulları ama ne kadar kaliteli eğitim veriliyor tabi burası tartışılır.
yapılıcak olan bu okul veya kursların çok kapsamlı bi eğitim yapısı olmalı gelişen ülke sanayisine orantılı
bir eğitim olmalı öyle tek butonlu zil tesisatı çift butonlu zil tesisatından ziyade otomasyon ve plc yede yer verilmeli.
 
Mesleğimize sahip çıkmak.Mesleğimizin değerini artırmak Mesleğimizin Uygulamalardaki kalite seviyesi çıtasını artırmak elbetteki bizlere..(Elek.Müh,Elek Tek Öğr,ElektTeknikerlerin ve Elektrik Tekns,)Bir bütünün parçası olan bizler; nasıl bir bardak, su ile bütün ise Elektrik müh.leride Elektrik Fen adamlarıda birbirini tamamlayan unsurdur.
Sözüm meclisden dışarıya yetkisi belgesi olmayanların taahhütlerine üç kuruş paraya imzalarını satanlarla bu mesleğimizin değerini artırmak oldukca zooooooor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst