mesleğe yeni baslamak

1579aaa

Üye
Katılım
9 Ara 2010
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
49
arkadslar ben bu sene mezun olucam 2 yıllığa gidirsem kısmetse 2.5 3 yıl sonra çalısmaya baslarım hatta bu yaz okullar açılasıya kadar çalısmaya baslıcam istanbulda ama bazı korkularım var iste ya basarısız olursam okulda bölüm derslerinde sınıfın en iyileriyim diyebilirim ama bu hiç bir sey değil biliyorum fabrikada ya yeterli gelmezsem basarısız olur isten atılırsam diye kaygılarım var ben elektrik elekronik alanı endüstriyel Bakım onarım dalı mezunuyum bunun üstüne birde 2 yıllık okucam ancak iste benim sorunum su bir iste çalısırken birisi beni gözetlerse elim ayağıma dolasıyor doğıru yapcağım seyi yanlıs yapabiliyorum bunu asmanın yolu zamanla çalısmakmı yoksa baska çözümlerimi varmı yada fabrikada çalısan bir elektrikçiye çokmu ağır düsler düsüyor yapabilecek güçtemiyim kaldırabilirmiyim kalırmak zorundayım onuda biliyorum iste bu gibi nedenlerden dolayı korkuyorum basarısız olma kaygısı var cevaplarınız için tesekkürler...
 
İlk yaptığım, birkaç metre kablo, erkek fiş, duy ve ampulden oluşan imalatımı, prize takarken nasıl da tırsmıştım... :)
İlk OG sigortası değişimimde zangır zangır titriyordum... :)
Patron, "bu kaynak makinaları neden bu kadar çok yanıyor" dediğinde, altıma kaçıracaktım... :)

Şimdi telefonum çalıyor, meslekle hiç alakası olmayan müşterim arızasını söylüyor. Telefon konuşmamız bitmeden arıza sebebini bulmuş oluyorum. Yerine gittiğimde de hemen arızayı gideriyorum. Korkuyorum aslında... Müşteri arızayı benim yaptırdığımı sanacak... :)
Bir süre sonra, tecrübeyle beraber, içe doğma başlıyor... :) Eriyoruz... (Teşbihte hata olmaz) :)
 
İlk zamanlar tabiki yanlışlar hatalar yapacaksın burda sana düşen yaptığın yanlışlardan ders çıkarmak.İlk sayaç değiştirmemde Şebeke amirim yanımda idi ve heyecandan dolayı terden sucuk gibi olmuştum.Biraz kendine güven ve sorumluluk almakla yapılmayacak hiçbir şey yok.İnan ve güven kendine başarılı olacaksın.
 
Sayın 1579aaa
İşinizde uzman olmayan birisi olarak, birçok alanda olduğu gibi sizin alanınızda da okul eğitimi direk sanayi işini ifade etmez. Endüstriyel bakım onarımdaki bir çok Megep vb dökümanı incaleyebildiğiniz gibi, otomasyondaki zeka ve mantık devrelerini incelemeniz işinizde seviyenizi yükseltecektir.

Takip edilme konusunda, sizin bireysel bir sınırınızın olduğunu buna insanların girip çıkma izninin olmadığını ifade etmeniz gerekebilir. Takip edilmek sorun olmamalı, ama sizi önemsemeden müdahale etmeye müsade etmezsiniz. Tabi güvenlik ve zafiyet anlarında sizi ve diğerlerini korumak isteyen birisi, aynısını sizin de yapabildiğiniz biçimde serbesttir. Bakışlar insana çok şey aktarır. İyi niyetli bakıştan herhalde siz de rahatsız olmuyorsunuzdur. Ancak zarar vermek isteyen bakışlara karşı her musibete olduğu gibi tedbirli olun.

Yapabildiklerinizin ve müdahalelerinizin bir miktar olduğunu, belirli bir merhale olduğunu hatırlarsanız, yapamadıklarınızın yapamayacağınız sayısız işten sadece biri/birkaçı olduğunu daha rahat anlayabilirsiniz.

İşlerin, ilişkilerin bir hukuka dahil olması gerektiğini, doğrunun hakim ve devamlı olması gerektiğini hatırlamanızı tavsiye eder; para için hayatınızı yaşamadıktan sonra size uymayandan vazgeçmenn zor olmadığını ifade ederim.

Başarılar dileriz.
 
ilk girdiğin işe,sanırm işin uzmanı teknik eleman olarak girmeyeceksin.dolayısıyla senden işin ehli kişilerden bekledikleri işi beklemeyeceklerdir.burada önemli olan öğrendiğin teorik bilgileri mantıklı bir şekilde pratiğe dökmen.
 
arkadaşlar çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız hepinize ayrı ayrı tesekkürlerimi sunuyorum.
 
İçiniz rahat olsun, dünya fazla birşey değildir. Hele taviz vermek için hiç değil.
Hayırlı işlerle muhattap olursunuz inşAllah(c.c.), başarılar dileriz.
 
arkadslar ben bu sene mezun olucam 2 yıllığa gidirsem kısmetse 2.5 3 yıl sonra çalısmaya baslarım hatta bu yaz okullar açılasıya kadar çalısmaya baslıcam istanbulda ama bazı korkularım var iste ya basarısız olursam okulda bölüm derslerinde sınıfın en iyileriyim diyebilirim ama bu hiç bir sey değil biliyorum fabrikada ya yeterli gelmezsem basarısız olur isten atılırsam diye kaygılarım var ben elektrik elekronik alanı endüstriyel bakım onarım dalı mezunuyum bunun üstüne birde 2 yıllık okucam ancak iste benim sorunum su bir iste çalısırken birisi beni gözetlerse elim ayağıma dolasıyor doğıru yapcağım seyi yanlıs yapabiliyorum bunu asmanın yolu zamanla çalısmakmı yoksa baska çözümlerimi varmı yada fabrikada çalısan bir elektrikçiye çokmu ağır düsler düsüyor yapabilecek güçtemiyim kaldırabilirmiyim kalırmak zorundayım onuda biliyorum iste bu gibi nedenlerden dolayı korkuyorum basarısız olma kaygısı var cevaplarınız için tesekkürler...
Sevgili kardeşim yazınızı okuyunca biran 27 yıl öncesine gittim.Evdeki parça kablolardan ek yapıp bodrumda kömürlüğe sıva üstü tesisat çekmiştim ve mumla aydınlattığımız kömürlüğü elektrik ile aydınlatmıştım.Babam biraz Osmanlı dır bana memnuniyetini belli etmesede haberini annemden almıştım ve basit tesisat ile rüştümü ispat etmiştim :) Hassasiyetiniz sizin işinizde başarılı olacağınızın işareti olabilir.Panik derecesinde olmayan küçük heyacanlar işin doğasında vardır o olmadan zaten işin tadı çıkmaz.Emin olmadığınız hiçbir işi yapmayınız,geridönüşü zor veya imkansız olabilir.Gerektiğinde "Ben bilmiyorum "diyebilmeliyiz bilmemek değil öğrenmemek ayıp.Herkes herşeyi bilmeyebilir.İş hayatında arkadaşlarınız içinde ilkeli prensipli doğru ve dürüst bir insan olma çabanız olsun ilk zamanlarda zorlansanızda o çizginiz sizi bir çok sıkıntıdan peşinen uzak tutacaktır.Sizi sevmeyenler bile ! "o arkadaşmı aram iyideyil ama çalışkan ve güvenilir birisidir" diyebilsin.İş hayatında püf noktaları ve pratik çözümleri not alacağınız bir ajandanız olsun.Unutmayın beynimiz yazboz tahtası değildir herşeyi muhafaza edemez.Bilgisine güvendiğiniz kişilerin tecrübelerini dikkate alın ve işinizle alakalı yeni gelişmeleri takip edin.Başka kurum ve işyerlerinde işinizle alakalı yapılmış yenileme çalışmalarını araştırın.UNUTMAYIN GELECEĞİNİZİ İNŞA EDERKEN KOYACAĞINIZ HER TUĞLA SAĞLAM VE DÜZGÜN OLMALI.SİZE BAZEN ANLAMSIZ VE ZAHMETLİ GELEN İŞLERİN İLERİDE SİZE YENİ KAPILAR AÇMAYACAĞINI KİM SÖYLEYEBİLİR?Şimdiden başarılı, huzurlu, kazasız ve hayırlı bol kazançlar dilerim Allah yar ve yardımcınız olsun......
 
İşe başladığımın ilk günüydü. Lise 3.sınıfta başladım sadece hafta sonları çalışyordum. İlk gün 4 odalı orta büyüklükte tesisat yaptık. Tabiki ilk öncelerde getir götür işleri alçı hazırlama işleri benim elimden geliyor :) .. İşi yarım yamalak bilen adamlar artist artist emir etmeye başlıyor. Daha sonra duvar kırmayı gösterdiler . Yani 4 ay boyunca hiç bir elektrik işi yapmadım. duvar kırdım anlamaya çalıştım işi ama ustam kafa yormadı benle yani ilk kafada tasarlamak önemli bir işi dükkanda falan çalışınca işi öğretmiyorlar kolay kolay. Neden öğretsin ki zaten kendisine rakip çıkmasını kimse istemez
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst