Mesleğinizin Nefret Ettiğiniz Yanı?

Elinde bir kartla bana gelip kaça yaparsın dedikten sonra pahalı gelip başkasıyla yarı parasına anlaşıp sonrada o kişinin yapamadığı kartı tekrar ırzına geçilmiş bir şekilde bana getirip yaptırmak istemesi sinir bozucu bir durum.Yaptıktan sonra da aklınca şark kurnazlığıyla ahlaksız pazarlık çabaları ise cinnet sebebi..
Siz de hakkiniz olanı isteyin.kimseye pahali gelmez emin olun..ornek..bir tane LCD tv vardi bozuldu..goturdum tv ciye.bakip haber veririm dedi.250 lira kart değişecek dedi.dedim tamiri olmuyor mu 100-150 ye halledemezmiyiz filan adam kart değişecek dedi.bi kart 250 lira nasil olur dha pahali olmalı diye aklimdan gecirdim..neyse bana telefonla takacagin kartın resmini cek at dedim.sifir bi kart resmi cekmis atmış sonra tv yi eve getirdim icin acip bakmaya karar verdim..tahminim boşa cikmadi karti tamir etmis kapatmis.simdi bu adama ne denir siz soyleyin?
 
Ben burada rakam belirtmedim bahsi geçen kart hakkında bilgi vermedim.Peki nasıl oldu da yüksek ücrette tamirat yaptığıma kanaat getirdiniz? Müşteri her zaman haklıdır fakat bazı durumlarda bizlerde haklı olabiliyoruz.

Gayet net bir tabir ile ben bu meslek için hayatımı ortaya koydum, kısmen gözlerimden oldum (astigmatım ve göz tansiyonum var yaşım 33) gözlük ve ilaç kullanıyorum, stresi kafa yorgunluğu yüzünden doğru düzgün aileme zaman ayıramıyorum, sabahtan akşama kadar bir kartın içine gömülmekten sırt ağrıları bel ağrıları çekiyorum bir çok insanın ne olursa olsun girmeyeceği pis ve tehlikeli ortamlara karnımı ve ailemi doyurabilmek için giriyorum tamirat için.

Doktora gidip çiğerlerimde ağrı var dediğinizde size film çektirip sonra da o filmi ışığa doğru kaldırıp sizde şöyle bir problem var vs. diyerek hastalığınızı tespit ediyor. size söylüyor değil mi?

Keşke bende arızalı kartları ışığa doğru kaldırıp arızasının ne olduğunu görebilsem.Yeri geliyor 100 ohm luk bir direnç için bir günümü harcıyorum.Siz hiç üzerinde 5 - 6 adet mikroişlemci içeren endüstriyel smd bir kart ile çalıştınız mı? Çalışan meslektaşlarım beni anlar.Tabikide emeğimin karşılığını alacağım eğer bu emeğin karşılığını ödemek zor geliyorsa herkes bu işi öğrenecek ve kendi işini kendisi görecek parasıda cebinde kalacak.

Üzgünüm bazı gerçekler acıdır ve benim bu konuda kesinlikle tavizim yoktur ayrıca mesleğimde branşımda en uyguna çalışan hizmet veren işletmelerden biriyim çünkü yeni sayılırım ve müşteri pörtföyümü arttırmam tutunabilmem gerekir.

Son olarak verdiğiniz örneğin benim durumumla hiç bir alakası yok malesef.

Saygılar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,870
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst