meskende gerilim düşümü

Bulent1977

Üye
Katılım
12 Haz 2018
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
46
Değişen ve iptal edilen fazlalık sigortalar ve ara küçük kablolar vs sonrasında bağlantı noktalarında ısınan kablo kalmadı.
Gerilim düşümünü bugün farklı test ettim.
Direkten dairedeki sigortalara kadar yaklaşık 30 metre 6mm kablo geliyor.
6 cihaz var cihazın bir tanesi 850w gücünde. Elimde avometre yok testi prizden akım ölçerler ile test edebiliyorum.
Tüm sistemi kapattım prize gelen gerilim 235v gösterdi. 850w cihazları tek tek açarak gerilimi kontrol ettiğimde ilk açtığımdan itibaren düşmeye başladı. Her cihazda 2.5 volt düşme oldu. Toplamda 14 volt düşme oldu.
Gerilim düşümünün cihazlara zararı yok çünkü Şebeke 235 olduğu için düşse bile 220 volt gelmiş oluyor akımda 24a civarı olmuş oluyor.
Beni düşündüren nokta bu gerilim düşümü normalmidir. Yoksa kablonun bi yerinde kırılmamı var varsa yarın birgün yangın çıkarmaması. Kablonun tamamının sıcaklığını ölçemiyorum. Çünkü bi kısmı mantolama altından geçiyor.direk üstünde sıva yok kablo nym antigron korumasız geçiyor. Yani üstünde eps ve epsnin üstünde mantolama sıvası mevcut. Yada Direk bağlantılarında gevşeklik olması vs bu sorunu yaparmı.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kablo bağlantıları bina girişinden bağlantıları kontrol edin anladığım kadarıyla elektrikten anlıyorsunuz makineler çalışırken direkten gelen kabloyu sallama imkanınız varsa kabloyu sallayınız direkte gevşek bağlantı varsa voltaj yükselecektir ona göre elektrik dağıtım şirketini çağırarak kablonun bağlantılarını sıkılaştırmasını sağlayabilirisiniz eğer kablonun direk bağlantısında gevşeklik varsa kablonuz yanabilir!
İç tesisatınızın durumu nedir?Eleketrik sayacıyla cihazların arasında ne kadar metre kablo var ve kaç mm kablolar?Kablolar ince ve mesafe uzaksa yine voltaj düşmesi olabilir
 
Merhaba hocam cevabınız için teşeklürler iç tesisat gayet iyi sayaç ile daire arasında 6 lık kablo var 3 metre priz kabloları 2.5 luk ve bir linyeye en fazla 1800w bağlı tam yükteyken yani 5kw sayaç ile en uzak priz arası gerilim düşümü 1.5v.
binada 2 daire var diğer dairede de test yaptım ondada en ufak cihaz açsam hemen düşmeye başlıyor. Binaya 4x6 antigron kablo geliyor. Fazlar ayrı bi adet fazda merdiven ışığına ait. İki dairedede düştüğüne göre nötr kablosunda sorun aklıma geldi ama oda boş çıktı çünkü tek daire yüklendiğim zaman diğeri boştayken boşta olan dairede gerilim düşmedi. 2 faz bağlantısıda gevşeklik olurmu onuda bilemedim. Kablo yetmiyor desem 6 lık kablo 800w yüklenmede bile 2.5v düşermi.
Şebeke hattından trafodan falan dolayı böyle sorun olurmu acaba.
 
Son düzenleme:
Binanın trafoya mesafesi de önemli!Eğer bina trafoya uzaksa gerilim düşümü yine olabilir ama bence çok dert edecek durum yok 220 volttan çok daha aşağı düşseydi cihazlar yanabiliri birde makineler çalıştığında binaya gelen kablonun ısısını yalıtkanına dokunarak kontrol edin aşırı bir ısınma varsa bina kofra bağlantılarını ve elektrik dağıtım şirketinden de direk bağlantılarını kontrol etmesini isteyin ama eğer ısınma yoksa sorunda yoktur.
 
Gerilim düşümü cihazlarda problem yaratmıyor. Tek dairede 5.5 kw sürekli olarak kullanıyorum ne fazla ne eksik. Tek düşüncem kablonun bir yerinde sorun olabileceği kablonun yarın birgün yanması çünkü bi kısmı dış cephe eps altında kaldı. Kablonun açıkta olan yerlerini kontrol ettiğimde ısınma yok. Sadece Kofradan çıkıp ana panoya girişte boru içine giriş yerini ellediğimde antigron kabloyu hafif ılıklık var. Pano içinde yaptığım ölçümlerde giriş ve çıkış kabloları 30 derece hava sıcaklığında 35 derece falan ölçüyorum. Gece geç saatlerde ölçüm yaptığımda gelen voltaj yüksek oluyor ama gerilim düşümü aynı oluyor. Yaklaşık 14v falan.
 
Son olarak Avometre ile ölçüm yaptım kofraya gelen elltriktede gerilim düşümü mevcut. Sedaşı çağırıp kontrol kaldı sadece.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,264
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst