Mesafe Koruma ile Aşırı Gerilim Arasındaki İlişki

sivasliali

Üye
Katılım
6 Ocak 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
36
Şalt tesisisnde bulunan Mesafe koruma ile Aşırı gerilim arasındaki ilişki nedir? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
mesafe koruma hatta meydana gelebilecek herhangi bir arızada iletken kopması vs. gibi enerji iletim hattının koruyan rölelerdir. Hattın empedansına baglı olarak ayarlanır.
 
mesafe koruma hatta meydana gelebilecek herhangi bir arızada iletken kopması vs. gibi enerji iletim hattının koruyan rölelerdir. Hattın empedansına baglı olarak ayarlanır.


Mesafe koruma rölesinin aşırı gerilim rölerisinin nasıl çalıştığını biliyorum. sadece aralarındaki ilişki nedir. mesala hatta faz toprak arıza meydana geldi . arıza meydana gelen fazda gerilim düşecek diğer 2 fazdaki gerilim artacak . Bu iki rölede arızayı görecektir. hangi röle pickup alacak hangisi trip sinyali üretecektir. bu iki röle arasında nasıl bir iletişim var ...
 
mesafe koruma röleleri ile aşırı gerilim röleleri beraber kullanılmaz sistemde. yine de diyelim ki kullanıldı. mesafe koruma rölelerinin 1. kademesi ani ayarlıdır. pickup yoktur zamansız açarlar. aşırı gerilim rölesinin de sabit zamanlı ayarlandığını düşünürsek, mesafe koruma çalışacak, aşırı gerilim başlatma alacaktır.

unutmayalım ki, sistemde mesafe koruma röleleri her zaman için öncül korumayı sağlar. onun artçısı aşırı akım rölesidir genelde. o da aşırı yük için kullanılır genelde, kısa devre için değil.

son olarak röleler arasında iletişim olmaz, zaten bahsettiğin her iki rölede gerilim bilgisini bağlı olduğu fiderin gerilim trafosundan alacaktır. röleler kuranportörlerle iletişim kurar. ayrıca eğer aşırı gerilim rölesi açarsa, karşı tarafın da aşırı gerilim rölesi açmalı ki tekrar kapamaya girilebilsin, yoksa manevrayla açılmak zorunda kalınır.
 
mesafe koruma rölelerinde 1 faz-tprak arızası,2faz toprak,3faz toprak arızası oldu diyelim.2faz-toprak arızası oldu diyelim,arıza olan 2 fazda,toprakta veya arıza olmayan fazda ne gb değişimler olur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst