Mesafe ölcümü hakkında bilgi istiyorum

çoğu arkadaşında önermiş olduğu gibi ortam şartlarına, hassasiyete bağlı olarak,lineer cetvel yada lazer mesafe sensörü kullanmanı öneririm.
Ortam çok tozlu, çok dumanlı ve sensörün çalışma sıcaklığından yüksekse hangi sensörügetirirsen getir, mutlaka sorun yaşayacaksındır.O möarka çalışır bu marka çalışmaz iye birşey yok, sen gözünle buhardan, tozdan karşıdaki cismi göremiyorsan sensör nasıl gösün.İnsan gözü değilki bu mükemmel görüş yeteneğine ssahip olsun.Sen buharın arkasını görebiliyorsan, sensöre görecektir.Sonuçta ışıkla algılama yapıyorsun.

Alzer mesafe sesnöründe DT20Hi ODELİNİ ÖNERİRİM 0-600 MM 4-20 mA ÇIKIŞ VERİYOR, hassasiyet ise 0.5mm daha uzun mesafeli oaln tipleride var.Ama dediğim gibi uygulamaya ve ortama göre iyibir seçim yapmak lazım.şu çalışıyor bu çalışmıyor demek ancak boşa atıp dolu tutmaya çalışmak gibi birşey olur.
 
merhaba arkadaşlar bende magnetic levitasyonsa kaldıracağım maddenin elektromıknatısa olan uzaklığını nasıl hesaplayabilirim, hall effect sensörün den başka kullanabileceğim sensörler varsa şimdiden ilghilenen arkadaşlara tşklr..
 
üstat bana ultrasonic sensörle mesafe ölçe işlemi yapmam gerekir.bunuda plc ile yapacağım s7-200 ile programın örneğini gönderebilirmisiniz?
 
Mesafe ölçüm sensörlerinde birçok markanın ürününü denemiş birisi olarak bu konuda arayışta olan, arkadaşlara SICK, Pepperl, Keyence ürünlerini tavsiye ederim. Bu markaların hepsi aynı kalitede, doğrulukta, çözünürlikte sonuçlar vermektedir, ben bir sorun yaşamadım.
Leuze ve Omron ürünlerinde sıkıntılar yaşadım. Bu ürünlerin çıkışları stabil değildi, çıkışları çok dalgalanıyor, sürekli farklı değerler üretiyorlardı. Tavsiye etmem
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst