Mesafe ölcümü hakkında bilgi istiyorum

duran_bey

Üye
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
145
Puanları
1
arkadaslar yaklasık 60 cmlik bi mesafenin ölcümünde ne kullanmalıyım.plc ile ölcülebilecek bi deger vermesi gerekli tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
yaklaşım sensörü işini görür ama ne ölçeceksin? ortam nedir?
 
Sick marka lazer mesafe ölçüm sensörü var.
 
emrah a katılıyorum bende kulllanıyorum .guzel calısıyolar.ayarlaması basıt kullanıslı. 4 20 ma cıkıs verıyor.sadec e toz kır ve de sıcakta calısmıyorlar.bızde sık sık arıza verıyorlar.fakat bızım ortamda hersey var.ısı kır vs...
 
Çözünürlük yada hassasiyet ne olmalı?
 
arkadaslar bu mesafe sensörü dik konulmuş bir pistonun boyunu ölcmek için kullanılacak.
 
Lineer cetvel öneriyorum. Lazerli sensörler çalışma şartları çok temiz olan yerlerde iyi sonuç veriyor. Bizim iş yerinde lamine presi için kullandığımız lineer potansiyometre milimetrenin onda biri ölçüm adımı ama siz yarısı kabul edin yanılmassınız. Türkiyede OPKON yapıyor Alman gefran en ünlülerinden. Lineer cetvel diye aratırsanız potonsiyometrenin dışında da temaslı temassız onlarca ürün bulursunuz. Direk PLC uyumlu olanların yanında birçok firma kontak çıkışlı harici ölçme cihazı yapmış.
 
Direk silindirin içine takılan mts temposonic çubukları kullanabilirsiniz.4-20 ma veya 0-10 volt isteğe göre seçim yapılabilir.
 
lineer mesafe ölçümü için lineer cetvel ya da lazer mesafe sensörü öneririm.
lineer cetvel kullanacaksanız temaslı cetvelleri kesinlikle kullanmayın. ilk etapta fiyatları cazip gelebilir ama bu cetvellerin hassasiyetleri ve doğrulukları çok kötü ayrıca temasdan dolayı zamanla aşınıyorlar ve ölçme hataları gittikçe artıyor ve zaten bir süre sonra kullanılmaz hale geliyorlar. şiddetle balluff, mts gibi firmaların temassız ölçüm yapan ürünlerini kullanmanızı öneririm.
ayrıca lazer mesafe sensörlerini de kullanabilirsiniz. leuze electronic bu konuda oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip ve sensörleri tozlu, kirli ve kötü ortamlara karşı çok dayanıklı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst