mesafe ölçümü

Katılım
9 Şub 2010
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
33
Konum
Erzurum
merhaba;
ben plc ile mesafe kontrolü yapmak istiyorum amacım ben ekrandan 3mm git dediğimde valfleri açarak düşük basınçla bir pistonu ileri veya geri çekmek istiyorum bunun için nasıl bir malzeme kullanabilirim.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
encoder bağlayarak yapabilirsin veya mesafe ölçm sensörleri var onları kullanarak yapabilirsin
 
anlamadığım siz neye? 3 mm git diyeceksiniz evet doğrudur mesafe kontrolü encoder ile yapılır ama benim bildiğim encoder de motor miline bağlanır.
 
Analog çıkışlı endüktif veya kapasitif sensör kullanabilirsin. Çubuk potansiyometre kullanabilirsin. Cetvel kullanabilirsin ....

Valfi 3-5 mm açtırarak basınç ayarı düşünüyorsanız olmaz. Ya oransal valf yada tahrikli pnomatik yada hidrolik sistem kullanmalısınız.

Motorlu vana gibi bir düzeneğiniz var ve bununla ayar yapıp bir pistonu 3-5 mm götürmek istiyorsanız (hiç karşılaşmadım ama olabilir) bu tip lineer ölçümler için genelde yukarıya yazdıklarım kullanılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,195
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst