Mermer İşleyebilmek İçin

arkadaslar herkese tekrar merhaba bu step motorlarla servo motor arasında ne gıbı fark var ve sert cısımler uzerınde ısleme yapmakta bu motorlardan hangısını tavsıye edersınız cokk saolun sımdıden..
 
Makine tasarlayıp yapacak birinin servo step sorusunu sorması hiç olmadı:)
 
Sayın Eyüphan66
Servo motorları bildiğim kadarıyla anlatıyim. Servolar normal birer elektrik motorları olarak dönerken istenilen pozisyona yaklaşıldığında hızı yavaşlatma vb yöntemlerle istenilen pozisyonda motoru durduran sistemlerdir. Pozisyonlarını kontrol için, optik encoder vb sistemler kullanılır. Bazı basit ufak olanlarda da (plastik vb) potansiyometre ile pozisyon kontrolü yapılıyor olsa gerek.
Step motorlar ise genel olarak pozisyon kontrol edilmeden hareket sağlanılan motorlardır. Adım diye hitap edilen kavramları vardır ve bir açı ile her adımıının açısal pozisyon değiştirmesi ifade edilir. Bulunduğu pozisyondan ne kadar ilerlemesi gerekirse ona karşılık gelen adım sinyalleri ile adım attırılır. Ama step bu adımları atamasa da program çalışır ve devam eder. Tabi bunların yarı geri beslemeli, tam geri beslemeli olanları nasıl uygulanabilir incelemek lazım.

Steplerin adım kaçırma sıkıtısından dolayı belirli bir tork gereksiniminin altında kullanılırlar. Servolarda sadece pozisyon değil hız da kontrol altındadır ama yanılmıyorsam motor teşkilatı ve sürücü özelliklerinden dolayı fiyatları çok fark etmekte.

Başarılar dileriz.
 
Merhaba herkese. Oncelikle gpeker arkadasim bb makna bolumu sokumadim ve sanayide omrum gecmedi bn hepsini arastirarak kendim ogrendim bn sadece almancamla ve ingilizcemle arastirarak ogrendim tasarimi buyuzden emin ol eksigim cokk. Bu arada cncarastirma bilgin icin tesekkur ederim mailinizi alip ekleyebilirmiyim eyuphan66@hot
 
motor güçlerin yükselecektir sert cisimlerde servo kullanmanı tavsiye ederim talaşlı imalat makinalarında servo kullanılır genel olarak.

arkadaslar herkese tekrar merhaba bu step motorlarla servo motor arasında ne gıbı fark var ve sert cısımler uzerınde ısleme yapmakta bu motorlardan hangısını tavsıye edersınız cokk saolun sımdıden..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst