Merlin Gerin IN400 şalter - açtırma bobini hakkında

d_darko

Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Yine sizin bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Bir projemizde, mevcut panodaki şalterin, yangın alarm sistemine bağlanmış bir adreslenebilir röle ile açtırma yapması isteniyor. Ama pano eski ve şöyle de bir durum var: panoya iki ayrı panodan(mdp-1, mdp-2) iki ayrı besleme geliyor, arada da yine 2 adet 110V trafo var. Bizim panonun içerisinde 2 adet ana şalter var ve bunlar birbirinin yedeği, birbirlerine mekanik kilitle bağlı. biri kapandığında diğeri açılıyor. Şalterlerin girişleri MDP1 ve MDP2'den besleniyor,ama çıkışları ortak, aynı baraya bağlılar.

Gelelim soruma... Bu şalterler baya eski, Üzerinde yazanları aynen aktarayım:
Merlin Gerin
Interpact IN400
Ui:690V~
ith:400A
IEC-VDE-BS-UTE

Acaba bu şalterde açtırma bobini (Shunt trip coil) var mı? Yoksa nasıl temin edebiliriz, nerden buluruz, hangi kodla? Ben biraz araştırdım bulamadım. Şalter eski olduğu için hiçbir bilgiye ulaşamadım zaten.

Ayrıca bu şalterler birbirlerine mekanik olarak bağlı olduğu için, yangın durumunda her ikisine birden nasıl açtırma yaptırabiliriz?

Teşekkürler şimdiden...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
IN 400 şalter,YÜK AYIRICI tip şalter olup,açtırma bobini bağlanamayan şalter tipidir.Şalter-
leri değiştirmediğiniz sürece,şalterlere açtırma kumandası veremezsiniz.İstediğiniz işlemi
yapabilmek için,her iki şalteri de değiştirmeniz gerekmektedir.
 
Peki arkadaşlar, bu panodan önce gelen 2 adet trafo var, yine bunlar birbirinin yedeği. bunların şalterlerine shunt bobini koysak nasıl olur? Olursa eğer acaba tam modeli nedir?
Şalterin modeli: Siemens 3VE71 01-0ER00 , 400A
 
eğer şalterleri değiştirmek zorsa baraya irtibatlanan yere açtırma bobinli yeni bir şalter koyarsan hem güvenliği hemde işini kolaylaştırır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,272
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst