Merkezi Uydu Sisteminden Artan Malzeme

ŞEF

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
1,967
Puanları
806
Yaş
64
Değerli Arkadaşlarım !

Çalıştığım sitenin merkezi uydu sistemi malzemeleri yenilendi. Eski sistem tamamen sökülüp, yeni malzemeler kullanıldı.

Aşağıda resmini gördüğünüz parça arttı. (iyi usta parça arttırır hesabı) Bu malzeme ne için kullanılmış ve şimdi onu ne amaçla kullanabilirim ? Bu malzemeyi tanıyan, daha önce kullanmış olan arkadaşlar varmı. Uydu sistemi kuran arkadaşlar tanır belki. Yardımlarınızı bekliyorum. HOŞÇAKALIN
 

Ekli dosyalar

  • SD531210.JPG
    SD531210.JPG
    73.5 KB · Görüntüleme: 44
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sn : ŞEF

Merkezi uydu sisteminde bu tür cihaza ihtiyaç duyulacağını zannetmiyorum. Yaptığımız bir çok merkezi uydu ve görüntüleme sistemlerinde böyle bir cihazla karşılaşmadım. Bence artan bir şey yok sadece fazladan gelmiş olsa gerek.

Cihazın etiket ve klemens bağlantılarının daha net görülmesi için resmi biraz daha büyük ve net yayınlarsanız araştırıp sizi bilgilendiririz.

Merkezi uydu sistemi şemasında sizdeki cihazın bu tür sistemlerde kullanılmadığı dahada netlik kazanmaktadır
 

Ekli dosyalar

  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    27.9 KB · Görüntüleme: 39
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın MeSut !

Resimde üstte görülen küçük kutunun kapağının içinde ( video distribitör) yazıyor. Yazıyı yeni farkettim. Koaksiyel kablo bağlantısı resmi var. Anladığım kadarıyla görüntü dağıtıcısı olsa gerek. Markası urmet, altında da domus yazıyor.

Bizim sitenin uydu sistemi sizin çizdiğiniz gibi değil. Head End sistemi denilen bir sistem var. Bahçenin bir köşesinde küçük bir kulübe ve kulübenin içinde rack kabinler, kabinlerde de modülatörler var. Kulübe dışında da 2 metre çapında 4 adet çanaklar var. 130 daireye tv. yayını tek kablo üzerinden veriliyor.

Ayrıca site giriş kapısı ve çocuk parkı kamera görüntüleri tv.den izlenebiliyor. Öncedende izlenebiliyordu, sistem değiştikten sonrada izlenme devam ediyor. Benim aklıma kamera görüntüleri için kullanılmış olma ihtimali geliyor. Ama şimdi söküldüğü halde gene izlenebiliyor.

Sadece bu cihazın ne işe yaradığını merak ettiğim için sormuştum. İlgilendiğin için teşekkür ederim. HOŞÇAKAL
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst