Merkezi uydu sistemi

Yeni konu açmadan buradan sorunumu dile getireyim.
Merkezi sistem TV kendinden uydu alıcılı TRT HD yayınları yok CNN HD arada gidip geliyor bu neden olabilir ? Televizyonu yeni aldım daha önceki uydu alıcısı da bu tür sorunlar olmuyordu.

IMG_20200522_103730.jpg
IMG_20200522_103730.jpg
IMG_20200522_103735.jpg
IMG_20200522_103735.jpg
Sistem bu şekilde daireden uyduyu kapatıp açınca kablo bağlantı ışığı yanmıyor sorun kablodamıdır yoksa baka ne olabilir birde topraklama yapılmamış bu etkili olurmu?
 
Kablodan olabılır ama basıms gelen benzer bır olay da adaptoru degıstırdım duzeldı. Cunku ıkıncı bır santral konulunca tek adaptor yetmeyebılıyor. Istersenız adaptoru usttekı santralden sökün ve altta ki santralde de gırişi vardır oraya bı takın sonra kontrol edın. Bır dıger ıhtımal ıse lnb de olabılır ama önce adaptoru denemenız de fayda var, basıt ve cabucak bunu bı yapın derım. Sebep olarak sınyal zayıflıgından yapıordur. Daıreye gıden kablo, santralın veya lnb arızası olabılır
 
Adaptör alttakine takılı olması gerektiği gibi kendim daire içindeki prizi söküp elle bağlantı aparatı kullanarak bağladım yayın geldi ama sinyal düşük
 
Adaptör akımı küçük gelıyor. Aslında her bır santral için ayrı adaptör olması gerekir. Ama malıyet olmasın dıye tek adaptör takıyorlar.
 
Adaptörün maliyeti ne olacak 50 veya 60 TL lik ürün bundan kaçan diğer yerleri nasıl yapmıştır kim bilir
 
Bncede adaptor yuksek ıhtımal, bn onsekıldr çözmüştüm. Çok dıkkat edılmıyor zaten. Kutudan çıkanı takıyor. Halbukı dıger kaskatlı santral gucu artırıyor
 
TRT HD kalite %36 diyor ATV HD kalite %100 diyor bu nasıl oluyor acaba ?
 
Ekli dosyayı görüntüle 64857Ekli dosyayı görüntüle 64857
Ekli dosyayı görüntüle 64858Ekli dosyayı görüntüle 64858
Sistem bu şekilde daireden uyduyu kapatıp açınca kablo bağlantı ışığı yanmıyor sorun kablodamıdır yoksa baka ne olabilir birde topraklama yapılmamış bu etkili olurmu?
İfadelerinizden meslekten olmadığınız, son kullanıcı olduğunuz kanısı edindim.
Bu tür durumlarda araştırılması, ölçümlerinin yapılması gereken pek çok değişken vardır.
Sadece size özel bir durum mudur genel midir, santral girişinde santralden bağımsız yapılacak ölçümlerde sinyal seviye ve kalite değerleri nedir, size ait portta ilgili değerler nedir. Evde TV'den bağımsız sonlanan kablonun ucundan alınacak değerler nedir? Ölçüm, değerlendirme ve yukarıda örneklendirdiğim soruların yanıtlarına ve sonuçlarına göre izlenecek yol ve yöntemler farklılık gösterecektir.
Önerim profesyonel yardım almanız yönündedir.
 
Bayram öncesi yoğunluk olduğu için bayram sonrasına gün veriyorlar o sürede benim yapabileceğim bişey varmı diye araştırıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst