Merkezi Sistem Soğutmacılar

Merhabalar,

Bende Chiller gruplarıyla uğraşıyorum. York, Carrier, Mc Quay vs. hepsinde tecrübem var. Yedek parça, arıza kodları vb. ihtiyaç duyduğunuz noktalarda yardımcı olabilirim.

Demiray Teknik;
İnan bazen oluyor ki, keşke bende (küçük klimacı) olsaydım diyorum. Bazı arızalar oluyor, saç baş yolduruyor, günlerce aynı cihazla uğraşmak, bazen ufacık bir hatadan dolayı binlerce dolarlık zarara uğramak mümkün olabiliyor. O yüzden bazen diyorum, şimdi bu split klima olsaydı söker, yerine yenisini takardım, sorun çözülürdü. 7/24 telakkuzda olman gerekiyor, her an telefonun çalabilir. Chiller sistemleri genellilke fabrikalarda kullanıldıkları için, gecenin bir vakti yada hafta sonu telefonun çalabilir, bizim chiller arıza yaptı üretim durdu, hemen gelmeniz lazım :( . Programın varmış, bir yere gidiceksindir..... ıı ııhhh. Hemen servis vermen lazım, çünkü fabrika üretim yapıyor. Chiller'in çalışmaması demek, o hatta ki üretimin durması, yüzlerce işcinin, makinanın çalışmaması, vs. vs. demek. Bir çok kez, gecenin bir vakti, pazar günü sabahın köründe yada hiç uyumadan 48 saatin üzerinde çalıştığım olmuştur. Bunları alt alta koyunca sizin tabirinizle küçük klimacı olmak bana çok daha cazip gelmiyor değil. Her işin iyi yanı kötü yanı vardır elbet, ben hep meşakkatli yerlerinden bahsettim. İllaki çok haz verici yönleride var. Onlarıda başka zaman yazarım.

Saygılar.

ee ustam buda mesleğin zor yanları ama ona görede ücret belirliyorsun biz günde 2 klima montaj yapıp allah bereket versin diyoruz sen haftada bir montajla :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar selamlar
kaset tipi arızalı klima var elimde. hıgh life. hiç bi sorun yok gibi. ama iç ünite normal çalışıyor. dış ünite devreye girecekken iç fan kesiyor. ve dış ünite devreye girmiyo. iç ünite ortam sensürü ve evep sensürünü değiştirdim ama sorun devam ediyor. bilen ustalarımdan yardım cı bilgi talep ediyorum.
teşekürler.
 
S.A Ustam yazılarınızı ılgıyle takip ediyorum. ben iklimlendirme ve soğutma bolumunda okumaktayım. Hedefim Chiller Soğutma Sistemleri - Amonyak Sistemleri ve jet chillerlerle ilgilenmek istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz .
 
Dorux bey ,

Öğrenmek istediklerinizi yazabilirseniz soru cevap şeklinde sizlere yardımcı olabiliriz. Güzel bir hedefiniz var Türkiye'de şu an en önde gelen alanlardan biridir Chiller grupları umarım hedefine doğru zamanda ulaşırsın.

saygılarımla.
 
merhaba arkadaşlar;yılların bilgi ve tecrubelerini paylaşmak isterim,VRV VRF ve merkezi sistemler konusunda yardımcı olabilirim,
 
Merhabalar gunersogutma

Aramıza hosgeldınız nerden katılıyorsunuz..??
 
ustalarım selamlar

bende beyaz eşya klima servisliği ile uğraşıyorum. kendimi geliştirmek ve merkezi soğutmalar hakkında bilgi sahip olmak istiyorum. illaki pratik ama bulundugum bölgede yaygın deıl o yüzden nasıl bilgi sahibi olabilirim?
 
Merhaba Ben Moskovadan yazyorum size,

Carrier 30GX seri 8 adet chillere servis veriyorum, benim baktigim bu chillerer farkli zamanlarda su giris ve cikislarindanki sensorler cok fazla ariza yapmaya basladi. bu sezon farkli makinalarda 8 adet sensor degistirmek zorunda kaldim. Bu makinalarin hepsi ayni alisveris merkezinde hizme vermekte bundan dolayida suphelenir oldum, sizlere bir sorayim istedim sizce neden bu sensorler ariza yapar? var mi bu konuyla ilgili bize akatarbileceginiz bilgi.
slm.
 
Merhabalar,
30GX cihazların sensorleri kolay kolay bozulmaz. Hatta omurluk sensorler diyebilirim. Sizin cihazlarda ki sensorlerin bozulma nedenleri, sensorlerden kaynaklandigini sanmiyorum.
Benim tahminim, mekanik tesisat'a bir yerlerden elektrik kacagi oluyor ve bu voltaj borular ve su vasıtası ile chiller cihazlarina kadar geliyor ve su sensorlerinin bozulmasina neden oluyor.. Cihazin diger sensorlerinin arizalanmayip sadece su sensorlerinin ariza yapmasinin tek sebebi bu gibi gorunuyor.
Mekanik tesisatin her hangi bir yerinde kacak olup olmadigini kontrol etmenizi oneririm.

Saygılar.
 
su soğutmalı hava soğutmalı 5 hp den 180 hp kadar vidalı pistonlu chiller üniteleri ile ilgili mekanik veya elektiriksel aklınıza ne takılıyorsa sormak istiyorsanız cevaplamaya hazırım bunu dışında klima santrali.soğuk oda şok odası hassas klimalar.vrv f değişken debili sistemler soğutma kulesi anlıyıcağınız soğuk enerji ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları cevaplamaya hazırım mail adresim lokman22_22hotmail.com buradanda ulaşabilirsiniz çalışma hayatınızda başarılar dilerim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst