merkezi iklimlendirme de co2 hesaplamaları

prof0707

Üye
Katılım
7 Ocak 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar ,

110 m2 lik canlı üretimi yapılan kapalı bir alan içerisine chiller soğutma sistemi ve bruler kazanı vasıtasıyla bir iklimlendirme yapmaktayız, 0-10 volt co2 sensörler vasıtası ile taze hava damperleri açıp kapama yaparak içerde olan co2 yi düşürebiliyor fakat bu co2 yüzdesel olarak nasıl hesaplanmaktadır , elimizde seyyar bir co2 ölçer vasıtası ile oda içini ölçüm yaptığımızda 800- 1000 ppm gibi bir rakam çıkıyor bu rakamların damperi açabilmesi için yüzdesel olarak oranını hesaplayamıyorum ,
Bazen düşünüyorum kanal tipi co2 yanlış yere mi takılı diye ama havalandırma sisteminin dönüş kısmında ayrıca seyyar olarak kullandıım co2 yerdemi daha iyi ölçüm alır yukarıda mı
Konuyla ilgisi olan sayın arkadaşlarım meslektaşlarım bu konuda yardıma ihtiyacım var, fikirlerinizi bekliyorum .
Not: oda içi iklimlendirmesi sarmal olarak üfleme ve emiş yapıyor
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kullandığınız C02 transmitterinin 10 V çıkış vermesi kaç ppm'e tekabül etmektedir.? yada CO2 transmitterinizin marka ve modelini söyleyin 10 V'a karşılık gelen ppm'in ne olduğuna bakayım.
 
Kullandığınız C02 transmitterinin 10 V çıkış vermesi kaç ppm'e tekabül etmektedir.? yada CO2 transmitterinizin marka ve modelini söyleyin 10 V'a karşılık gelen ppm'in ne olduğuna bakayım.


HK INSTRUMENTS CDT 2000 DUCT
Diye yazılı fakat internet den baktığımda cihaz digital gösteriyor bizim sistemde takılı olan digital değil . kanal tipi fakat gösterge yok .
Aynı markanın birde oda içi olanı var onuda 24 volt ile çalıştıryorum o digital, Sadece gösterge amaçlı otomasyon sistemine bağlı değil HK INSTRUMENTS CDT - CO2 TRANSMİTTER WITH TOUCH SCREEN Markası .
 
technical specifications
Measurement ranges:
CO2: 400–2000 ppm

cihazın 2 V çıkış vermesi durumunda karbondioksit oranı 400 ppm'dir.
cihazın 10 V çıkış vermesi durumunda karbondioksit oranı 2000 ppm'dir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst