Mekatronik Müh. mü? Elektrik-Elektronik Müh. mü?

Merhaba arkadaşlar ben EEM okuyorum. Arkadaşlar arasında bu konu geçti. Bende size sormak, görüşlerinizi almak istedim. Sizce hangi bölüm daha iyi?

Bence mekatronik mühendisliği daha iyidir çünkü artık herşey mekatroniğe geçmiştir
 
Ben hem Elektrik-elektronik müh. hem Makine-imalat müh. okudum. Evet hangisini seviyorsan onda başarılı olursun AMA başarılı olmak için önce ne okuduğunu bilmen lazım.

Mekatronik müh. ->
Elektronik 1 alır 2'yi almaz
Güç elektroniği alır ileri güç elektroniği almaz
Mukavemet 1 alır 2'yi almaz
Termodinamik 1'i alır 2'yi almaz

Kısaca söylemek gerekirse Hem elektrik-elektronik hemde makine olduğu söylenen mekatronik 4 senede okunmaz. Ben her makine ve elektronik okurken 5 senede okudum. Her dönem 13 14 tane ders alıyordum. Sabah 8'de okula gider akşam 7'de çıkıyordum.
 
Ben şuan endüstriyel robot kurulumu yapıyorum Yaskawa nın taşeronun da şuan piyasada kriz var robotik sistemler de bu kriz şuan daha düşük çünkü robot la genelde büyük firmalar çalışıyor bu firmalar iş azlığında sistemlerine revizyon yaptırıyor küçük firmalara yatırımları durdurdu eğer kriz olmasa küçük işletmeler de robot yaırımı yaparlar
Robot la operetörlerin yaptığı işlemler spindle ile işleme oyma kaynak taşıma istifleme gibi bir çok işi yapabiliyoruz ayarlarını ve ekipmanlarını doğru seçtiğimiz de 7/24 çalıştırabiliyoruz Robot yatırımları pahalı ama personel giderlerine vurulduğun da yapılan yatırım harcamalarını 1 yıl ile 3 yıl içinde geri kazanabilir yatırım benim düşünceme göre tabi bu böyle robot lu tesislerde vafıssız içiler den profesyonel işçiliğe geçiş yapılır bu da yapılan işin kalitesini ve miktarının artmasını sağlar
 
Konuyu niye hortlattınız.

EEM yerine oto elektrikçisi olmak,
mekatronik yerinede at seyisi olmak
maddi manevi çok daha avantajlı,
seviyorsanız dediğim işlerden kazandığınızla
çok daha iyi şekilde hobi olarak yaparsınız mühendislik işleri.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst