Mekatronik Müh. mü? Elektrik-Elektronik Müh. mü?

ELEKTRİK MÜH.

Profesyonel Üye
Katılım
11 Eyl 2012
Mesajlar
479
Puanları
256
Yaş
30
Merhaba arkadaşlar ben EEM okuyorum. Arkadaşlar arasında bu konu geçti. Bende size sormak, görüşlerinizi almak istedim. Sizce hangi bölüm daha iyi?
 
İyi bölüm yoktur iyi mühendis (öğrenci) vardır.
 
fark etmez , her meslekte aranılar kişi olmak önemli.Mekatronik :elektrik,elektronik,mekanik,hidrolik,pnomatik,bilgisayar konularında çok iyi olmayı gerektirir ki böyle biri olmak çok zordur. Böyle birini herkes havada kapar.özellikle fabrikalarda aranılan elemanlardır.
 
Arkadaşım elbette elektrik ve fark eder. çünkü bir insan elektrik nickli üyenin dediği gibi birçok kik onu hakkında bilgi sahibi oldurulmaya çalışılırsa hepsinden azar azar birşeyler öğrenir fakat benim tercihim bunlardan aza azar bilmesindense bir konu hakkında tam bilgi sahibi olmasıdır eem lerde bile bundan dolayı elektrik elektronik seçimi yaptırılırki öğrenci yalnız birini ve en iyi şekilde birini öğrensin kendini geliştirsin
 
Zaten bence de elektrik elektronik daha iyi. Saygılar.
 
Kimya Mühendisliğini bitirip otomasyon projeleri yapan arkadaşımda var, elektronik mühendisliği okuyup internet kafe işleten de, hangi bölüm sence?
 
diploman sana para kazandırmayacak sen hangi bölümü seviyorsan ona devam et. sevmediğin işte başarı bekleme zaten.
 
İkiside güzel bölüm.Kıyaslama yapılamaz bence.Hangisinde kendini başarılı görüyorsan veya hangisini okumak istiyorsan o bölüm senin için en güzel bölümdür.
 
Kardeşim ben Elektrik mühendisliği okuyorum ve meslek çıkışlı 2 yıllık dan geçiş yaparak bölüme devam edenlerdenim öncelikle şunu söylemek isterim.
Ne yaparsan yap ne kadar okursan oku tecrüben yoksa o dalda yok olmaya aday oluyorsun bir manada ne yap et mesleğinle alakalı piyasada çalış.
Tahmin ediyorum okulda hocalar süslü püslü şeyler örnek veriyorlardır öyle olur böyle olur gibisinden ama sana şunu soyleyim yıllardır bu işte çalışan birisi olarak hiçbir zaman ben muhendis oldum oturacam diye düşünme bizim meslek oturma mesleği değildir.
Oturanlar oturmaya meraklı olanlar ömür boyunca oturmaya mahkum kalır...


HTC Desire HD cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst