Megermetre

uqurtknkr

Üye
Katılım
1 Tem 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
26
-Megermetre hakkinda bilgi
-Nasil calisir
-Hangi durumlarda kullanilmaz
-Megermetre ile neler olculur
YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
-Megermetre hakkinda bilgi
-Nasil calisir
-Hangi durumlarda kullanilmaz
-Megermetre ile neler olculur
YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM


Aslında meggermetre ismi yanlış kullanılıyor.Megger Alman malı elektrik test cihazları üreten bir firma dilimize meger diye geçmiş sonra biz izolasyon megeri , toprak megeri v.b isimler takmışız.Tıpkı selpak firma ismi iken selpak denince akla kağıt mendil gelmesi gibi

Çalışma mantığı DC gerilim üreterek ölçümünü yaptığınız cihazın izolasyon direnç değerlerini yada topraklama direnç değerlerini ölçer.Tabi bu iki farklı cihazdır.İzolasyon megeri sargılı (bobin türü) cihazların motor,trafo regületör,jeneratör v.b cihazların faz-faz izolasyon yada faz-gövde(metal aksam) izalasyon değerlerini ölçer.Bu değerlere farklı gerilimler uygular yalıtım seviyesini ölçer megaohm-gigaohm mertebesinde.

Toprak megeri de benzer mantıkla çalışır kazıklara gerilim uygular topraklamanın direncini ölçer.Buda ikiye ayrılır kendi içinde pensampermetre tipi ve kazıklı meger cihazı diye iki farklı modeli vardır.
 
Son düzenleme:
Meger test cihazı bir markadır, ama adeta standart bir ölçü aleti olarak bu marka ismiyle kanıksanarak örneğin "meger test ölçüm cihazı" olarak aslında bir markanın genel kabul gören bir ismi, bu testleri yapablen tüm genel cihazları temsil edecek şekliyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Meger Test Ölçüm cihazlarında avometredeki 9 voltluk bir pilden çok daha yüksek DC voltajlar ile çalışılıp, daha yüksek voltajlarla çalışılırken kazıklı tipinde bir çok noktadan uygulandığında, özellikle çok sağlıklı elde edilebilen işletme topraklaması ölçümlerinde, kabloların, bina tesisatı içindeki kablo yalıtkanlığının (yalıtkanlık direncinin) sınanıp ölçümlenmesinde, trafo sargılarının, hem trafo nüvesine, hem diğer komşu sargılara göre olan yalıtkanlık direnci ölçümlerinde, uzun mesafeli enerji kablolarının uzun mesafelerdeki bu yalıtkanlık (omaj) değerlerinin çok net ölçülebilmesinde, ayrıca bazı tereddütler halinde 3 fazlı asenkron motor sarımlarının yalıtkanlık dirençlerinin daha başarılı ve net ölçüm sonuçlarının sıradan bir avometreye göre kesin sonuçla alınması söz konusudur.

Bu nedenle meger test ölçüm cihazları kritik (Çok önemli) ölçümlerde mutlaka avometrelere göre tercih edilir. Örneğin fluke markasının da ayni ayni işlevleri yapabilen bazı modelleri ayrıca mevcuttur. Kolay gelsin.
 
Yukarıda arkadaşların belirttiklerine ek olarak, Megger dediğimiz cihazların adlandırması İzolasyon Test Cihazı, Elektriksel Güvenlik Test Cihazı, Elektrik Tesisatı Test Cihazı olarak isimlendirilir. Benning IT130, Fluke , Chauvin Arnoux, Megger vb markaların test cihazları vardır ama hepsinin mantığı aynıdır. DC Gerilim kaynağından gerilim üretip testi yapılmak istenen kısma( elektrikli aletin iletken kısmı,kablo iletkeni, sargılardan biri ) prob vasıtası ile iletilir, diğer prob da yalıtılmak istenen kısıma ( elektrikli aletin yüzeyi, farklı sargılardan diğeri, kablo kılıfı vb) tutturulur. Cihazı bu ikisi arasındaki yalıtkanlığı ölçerek yalıtkanlık uygun mu değil mi karar vermemizi sağlar. Örneğin 380 V kullanılan bir ekipmanda 1000 katı uygundur ( 380000 ohm gibi ) ama genellikle resimde de görüldüğü gibi 1000 MegaOhm gibi değerler görülür.
55655
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst