Meger'le Topraklama Direnci Ölçerken Kaçak Akım niye atar?

Katılım
3 Kas 2012
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
35
Kyoritsu Kew 6016 model çok foksiyonlu bir meger cihazı var kullandığım. Herhangi bir yerde fişe takarak tesisatın topraklama direncini ölçüyorum. Bir binada hangi dairede denersem deneyim, ölçüm yaparken dairenin kaçak akımını attırıyor. Bağlantıları falan kontrol ettim bir sıkıntı yok, cihaz başka yerlerde düzgün çalışıyor. Binanın tesisatında bir yanlışlık yapılmış, sizce ne olabilir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ile nötr karışmış olabilirmi? kontrol ettim derken neyi kontrol ettiniz?
 
Kyoritsu KEW 6016'da ATT(Anti Trip Technology) modu vardır.(Bilmiyor olduğunuzu farzederek bunu yazdım.) Eğer o modu aktif etmezseniz (yanlış hatırlamıyorsam LOOP kademesine aldığınızda F2 tuşu ile aktif/pasif ediliyordu) KAR olan hangi tesisatı ölçerseniz ölçün aynı sonuçla karşılaşırsınız. ATT modu aktif ettiğinizde cihaz mA mertebesinde kaçak akım oluşturarak ölçümü yapar ve sonucu verir. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst