Meger nedir? Megerler nasıl çalışır?

Bu konu hakkında geniş bir bilgiye ihtiyacım var yardımcı olur musunuz?
Tez tarzı birşey olabilir.
Şimdiden sağolun.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar bende birkaç kelime eklemek istiyorum.Megger AVO İNTERNATİONAL firmasının tescilli markasıdır.Direnç ölçer.Yalıtım ölçüyorsanız izolasyon test cihazı kullanırsınız.Toprak direnci ölçecekseniz toprak direnci test cihazı kullanırsınız.Forumda kullanım ile ilgili daha önceden verilmiş bilgiler var ihtiyacı olan biraz araştırsın.Basitlik arayan kullanici1,arkadaş toprak direnci test cihazının kablosuz pens ampermetre tarzı olanı var.Pensi kablo, bara veya şerite takıyorsun ölçüyor.TES markanın fiyatı 1000 dolar.
 
adamım meger çok hasssa bir makinadır yere topraklama çubugunu göm onun sana bakır olup olmadıgını çıkarır!!
 
sevgili NaRkOz03 bu forumu gecenin bir yarısı keşfettim, bunu bende merak ediyorum, meger dediğiniz gibi topraktaki gömülü çubuğun bakır olup olmadığını gösteriyormuş, ama demir, çinko, altın, aliminyum ayırt etme özelliği vede metale göre sesli ikaz veriyormu, meger hakkında açıklayıcı bilgilere ihtiyacım var cevabın için teşekkür ederim.
 
Sn.sezengul ,yok öyle bir şey,sizden önce yazan narkozmudur nedir o zatın yazısı sizi yanlış yönlendirmiş.Sizin ilginizi çekecek cihaz dedektör dür.Yetkim olsa narkozun yazısını silerdim.
 
karşımda konuşman için daha çok ekmek yemen lazım!!!
 
adamım meger in ayar düğmeleri var eger onu bakıra göre ayırlarsan bakırı çinkoya göre ayarlarsan çinkoyu bulur yani sesli ikaz verir elimde bir tane var benim ben bazen fabrikalarda topraklama gömülmüş olup olmadıgına megerle bakıyorum bazı elektrikçiler bakır değilde demirin üzerine bakır emaye döktürüyorlar yani ucuza mal ediyorlar alsana bakır diyolar işte meger bunları ortaya çıkarıyo!!!
 
Eger Megger cihazinin boyle bir fonksiyonu oldugu iddia ediliyorsa, arastilir, gerekli dokumanlar ve referanslar ortaya konulur ve her kes ogrenmis olur.Saygilar
 
sayın NaRkOz03 çok merak ettim bu konuyu, cihazınızın özelliklerini ve markasını gönderirmisiniz bizde temin edelim her eve lazım böyle bir cihaz, bizide ön lisans bilgilerinizle aydınlattığınız için teşekkür ederiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,201
Kullanıcılar
449,831
Son üye
aliardan

Yeni konular

Geri
Üst