Medikal Cihazların yazılımları Hkk.

NEMESIS_22

Üye
Katılım
20 Kas 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Medikal cihazların (solunum, röntgen, otoglav cihazı v.b.) yazılımları hangi dilde yazılıyor bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi ??
 
Bu bahsettiğin cihazların hepsi birbirinden tamamen farklı şeylerdir. Yazılımdan kasıt ne demek istedin. Örneğin Röntgen cihazlarında elektronik kısmında Linux versiyonlarından tutta Embedded windowsa kadar ve aplikasyon tarafında ise java ile yazılmış çeşitli yazılımlar kullanılıyor.
 
Bu cihazlardan elimde elektronik olarak tamir ettiğim bir kaç tane malzeme var fakat anakart yazılımları mevcut olmadığı için çalıştırıp test etme imkanım olmadı. Eğer hangi dilde yazıldıklarını öğrenebilirsem bunları tekrar programlayıp çalışır konuma getirmek istiyorum
 
Arkadaşım hevesini kırmak gibi olmasın ama anladıgım kadarı ile şunu diyebilirim . Orjinal programını bulmadıgın sürece çok zor.. Eğer bu bahsettigin ornegin bir hasta yatagı kartı gibi bişi ise giriş cıkışları daha rahat bilebilecegin için buna uygun bir program yazabilirsin.
 
Merak ettiğim de zaten orijinal programlarının ney ile yazılmış olduğu. Örneğin Otoglav cihazının anakartının yazılımı. Daha doğrusu hangi yazılım dili ile yazıldığı
 
İşte bende bunu demek istiyorum işin içerisine mikrokontroller giriyorsa herhangi bir dil kullanılabilir. Bir kısıtlama yoktur. Örnegin PIC ile yazılmışsa, asm, basic, C yada pascal kullanılmış olabilir. Bir önceki cevabımda dedigim gibi eğer otoklavın çalışma prensibini biliyorsan nerden hangi sinyal geliyor ve ona göre nereyi kontrol edeceksen ona göre tekrardan yazılabilir. Çok basitçe 100uslik bir timer yapacagımız varsayalım ki otoklavlarda kullanılıyordur.
C kodu:
void
InitTimer0(){

OPTION_REG = 0x88;

TMR0 = 157;

INTCON = 0xA0;

}



void
Interrupt(){

if (TMR0IF_bit){

TMR0IF_bit = 0;

TMR0 = 157;
}

}


Basıc kodu:
sub
procedure InitTimer0()

OPTION_REG = 0x88

TMR0 = 157

INTCON = 0xA0

end
sub


sub
procedure Interrupt()

if (TMR0IF_bit) then
TMR0IF_bit = 0

TMR0 = 157

end if

end
sub


Pascal kodu:
procedure
InitTimer0();

begin

OPTION_REG := 0x88;

TMR0 := 157;

INTCON := 0xA0;

end
;



procedure
Interrupt();

begin

if (TMR0IF_bit) then
begin
TMR0IF_bit := 0;

TMR0 := 157;

end;
end;

Gördüğün gibi hepside 100uslik bir timer üretiyor hepsinide aynı kartta programalak için kullanabilirsin hepside aynı görevi görür.

Anlatmak istedigimi anlatabildimmi acaba?

 
Anladığım kadarıyla bu cihazları nesneye yönelik herhangi bir programla tekrar programlayıp çalıştırabilirim. Önemli olan akış diyagramını hatasız bir şekilde çıkartabilmek
 
Aynen tam olarak demek istedigim bu önemli olan akış diyagramını çıkarmak gerisi hangi dili iyi biliyorsan onunlada kodları oluşturmak. Akış şemasını oluşturduktan sonra eminimki burdaki bir çok arkadaş yardımcı olmak icin elinden geleni yapacaktır. Şahsım adına pascalda yardımcı olabilirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst