MEDEL ELEKTRONİK’ten Yakıt Hücreli Elektrikli

SerkaN

Üye
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
195
Puanları
6
Yaş
40
Yerli üretimde dünya markası olma yolunda ilerleyen Medel Elektronik bir ülkenin gelişmesinin ancak kendi teknolojisini geliştirmesi ile mümkün olabileceğine inanan ve bu inançla Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam eden MEDEL ELEKTRONİK,TESLA ekibine olduğu gibi bir çok etkinliğe ve üniversitelerde yürütülen projelere destek sunmaktadır.

Hidrojen teknolojileri konusunda farkındalığın arttırılması ve ülkemizin bu konuda yeni gelişmelere ortak olması açısından TÜBİTAK, 2007 yılından itibaren Yakıt Hücreli elektrikli araçların yarıştığı Hidromobil yarışlarını düzenlemektedir. Oldukça başarılı tasarımların yer aldığı bu yarışlara, yakıt hücresi ve diğer ekipmanları üreten yurtdışındaki firmalar temsilciler ve gözlemciler göndererek gelişmeleri yakından takip etmektedirler.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mekatronik ve Elektrik Mühendisliği dallarında yüksek lisans yapan öğrencilerden oluşan ekip, Hidromobil yarışları kapsamında bugüne kadar HİDRA, AŞKAR ve TESLA adında 3 adet araç tasarlayan ekip oldukça başarılı bir performans göstermiş ve bu alandaki ilk kupanın sahibi olmuştur. Ürettiği araçlar, sistem tasarımı ve güvenliği konusunda Hidromobil’07 ve ’08 yarışlarında teknik kontrollerden tam puan alarak eksiksiz geçen tek takımdır. 2009 yılındaki yarış için tasarlanan araç da aynı başarıyı göstereceği inancı tamdır.

Bu yarışlarda yer alan araçlar, yarış için tasarlanmış prototip araçlardır. Görünüş olarak normal arabalardan çok farklı olsa da ticari olarak üretilen araçlar da bu tür organizasyonlarda teknolojilerin en zor şartlarda test edilmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tamamen el yapımı olan bu araçlarımız karbon fiber bir gövdeye sahiptir. Minimum ağırlık ve güç sınırları gibi yarış kısıtlamaları nedeniyle maksimum performans kısıtlanmaktadır. Günlük kullanımda yer alabilecek araçlar için tasarım ve bilgi birikimimiz bu alanda çalışan diğer takımlara oranla daha fazla olup her yıl ürettiğimiz araçlarda maliyetin düşürülmesi, teknolojinin satın alınmasından ziyade üretilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Yakıt hücreli elektrikli araçlar alanında İTÜ öğrencileri tarafından yapılan tasarımlar yurtdışındaki üniversitelerin ve kuruluşların da dikkatini çekmiştir. Çeşitli yarış, fuar ve organizasyonlarda yer alması için davet edilmiştir.TESLA takımı bu yarışlardan edindiği tecrübeyi seri üretimi uygulanacak araçlarda kullanmayı amaçlamaktadır. Yarış dışındaki, yenilenebilir enerji uygulamalarına da bilgi ve tecrübe olarak hazır durumda olup bu alanda uygulanacak projeler için çalışmalarımızı yürütmekteyiz diyen TESLA ekibi; Yola çıkışımızı ve elde ettiğimiz başarıları bize destek olan ve yaşanan olumsuz ekonomik koşullara rağmen sponsor olan firmalara teşekkür ettiler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst