MCC Panosu

kadir-erd.

Üye
Katılım
2 May 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
Selamlar,
MCC panosunda Herhangi bir motor devresini çalıştırıp kapatınca pano üzerindeki tüm sinyaller yanıp sönüyor anlık bunun sebebi nedir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kısa devre de olabilir. Nötr kayma (dönüş) yapabilir.Sistem üzerinde kopukluk olabilir
 
..parazit gerilimler oluşuyor olabilir.
 
MCC (Motion Control Chart) yani hareket kontrol kartı panosu demektir, kumanda ve güç devrelerinden ibarettir. Kablo kesiti yetersiz ise demeraj anında gerilim aşırı düştüğünden sinyal lambaları kapanıp açılır. Kesiti kontrol edin. Yeni kurulmuş bir tesis mi eski tesiste yeni mi arıza yaptı ? Bu sorunun cevabı önemli.
 
Diğer motor devreleri devre dışı iken her hangi bir motor devresini açıp kapatınca yapıyor eski bina tüm tesisat ve panolar yenilendi.
 
Diğer motor devreleri devre dışı iken her hangi bir motor devresini açıp kapatınca yapıyor eski bina tüm tesisat ve panolar yenilendi.

Havalandırma sisteminin MCC panosu mu? MCC panosunun besleme kablo kesiti önemli yenilendi derken ilave mi geldi? Devreye girme anında panodan gerilimi takip ediniz. Gerilim çökmesi, Kesit problemi gibi duruyor.
Size konuyla ilgili bir anımı anlatayım;
12-13 sene önce bir üniversitede havalandırma MCC panosunda ustam beni çağırdı abi motor yıldızdan üçgene geçemeden şalter açıyor uyuz oldum lütfen gelip bakarmısın dedi. Bende inceledim sinir oldum aynı güçte farklı bir motorun yıldız/üçgen devresini kullanıp deneyin dedim yaptılar sonuç aynı. Mekanik problem var dedim olamaz abi dedi kayışlı sistem mil rahat dönüyor dedi. Hava kanalları açık mı? dedim bakın o hiç aklıma gelmedi dedi incelediler yangın damperi kapalı kalmış :)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst