MMC Pano mahallerinin soğutulması işini;kaliteli ve dış ünitesinde '' düşük sıcaklık kiti '' bulunan kanal tipi klimalar ile çözebilirsin.
İstersen kapasite hesaplarında vu uygulama hususlarında yardımcı olabilirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selam,
MCC odası nedir?
Ben de UPS odasını soğutmalıyım.Bunu nasıl hesaplayacağım.Mevcut klima çok büyük ve eski.Verimsiz çalışıyor.Şimdiki ortam sıcaklığını ölçsem,1 saat mevcut klimayı kapatsam ve 1 saat sonra tekrar ısıyı ölçsem bu bana ısı yükü hakkında yeterli bilgi verir mi?
ve ben bu ısı yükünü bulduktan sonra başka ne gbi parametrelere ihtiyaç duyacağım.Daha sonra da hesabını nasıl yapacağım.Elimde atıl durumda bir sürü klima var.Bunları değerlendireceğim.Yeni klima alacak olsam , gelen servis hesabını yapardı tabii.
şimdiden teşekkürler.

Merhabalar;

UPS soğutmak için gerekli soğ.kap.(Btu/h): UPS Gücü( KVA) X O.95 X 0.05 x 3.4 + UPS bulunduğu hacmi soğutmak için gerekli kap.
 
sertesltd.com adresinde istediğin verilere ulaşabilirsin.
 
en kolay yöntem bir soğutmacı ile anlaşıp panoların bulunduğu odayı şartlandırmaktır. çünkü toz ve neme karşı sistemi koruman gerekli. Genel olarak bu tip odalara siplit tip klima takarlar. Ama panolar ayrı bir odada değil ise, panoların altından soğuk hava üstünden de emen soğutma cihazına bağlı kanallar kullanmanı öneririm. Elindeki klimaları kullanacaksan verimli çalışmalarını sağlayabilmek maksadıyla soğutmayı iyi bilen adamları bulmanı tavsiye ederim. Sadece soğutma için kullanacağından 4 yollu solenoid valflerini de iptal ettirmeyi de unutma. eski klimalarda solenoidler kaçırarak kapasite düşümüne neden olur. Nasıl olsa ısıtma lazım değil.
 
Libyada universite insaatinde calisyorum.sogutma icin ortam sicakligi 22C isteniyor isveren tarafindan.Ama projemizde 26 C derece gosteriyor isverenin 22 C istemsi arti elaktrik sarfiyati cikaracagindan buna sicak bakmiyoruz isverenin bu istedigini nasil haksiz duruma dusrebilirim.libyada bu kac derece olmalidir
 
Başlangıçta,onaylanmış ( kabul görmüş) projeniz yokmu ?Orada,26 C uygun bulumuş ise,
maliyet artışını talep edebilisiniz.Tesis adamların ise,elektrik parası sizi neden ilgilendiriyor ?
Tesis sizin ise,22 C tan onlara ne ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst