Katılım
2 Nis 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
slm arkadaşlar mcc ve ddc panoları hakkında bilgi edinmek istiyorum yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sertesltd.com sitesinde istediğin verilere ulaşabilirsin
 
mcc motor kumanda kontrol panoları demektir Türkçesi kontaktörlü motor koruma şalterli veya termikli,hız kontrollü vs. malzemelerin bulunduğu panolardır.
ddc panosunu duymadım henüz?
 
teşekkür ederim kardeşim sagolasın
 
DDC panoları genelde honeywell şirketinin isim olarak kullandıgı MCC panosu ıcındekı salter, kontaktor, role vs gıbı eleman ve ekıpmanların ana merkezı bılgısayar uzerınden acık, kapalı, hata vs gıbı komutlarını ızleyebılmek ıcın yaptıgı ıcerısınde yıne honeywellin urettıgı plc benzerı cıhazların bulundugu panodur.
 
MCC panosu bir kontrol sisteminin güç devresinin bulunduğu panodur Kontaktör,termik,röle,invertör vs. yani motor kontrol panosu. DDC panosu ise ismindende anlaşılacağı gibi bina otomasyon sistemlerinin otomatik kontorlünün sağlandığı analog ve dijital giriş, çıkışları olan kontrol cihazlarının içine konduğu panodur, bu kontrol cihazlarının adı DDC'dir(Direct Digital Control). sadece honeywellde olan bir şey değildir . Bina otomasyon sistemi üreten tüm firmalarda siemens, sauter, trend,tridium,kmc,tac vsvs.. markaların hepsinde mevcut. DDC lerde aslında bildiğin PLC'dir sadece iç yapısında bi takım farklılıklar var bununla ilgili detaylar sitede mutlaka vardır. ayrıca bu ddc panosuna firmalar kendisi farklı isimler kullanabilmektedir örneğin SBS-1 panosu veya ACP-1 panosu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst