Maziye Ait Aklımızda Kalan Küçük Güzellikler

Zamanına göre ileri teknoloji kullanılmış, direksiyonlu araba. Üst versiyonu sandıklı olanı, SNDK SLX. 🙂
siz az görmüşsünüz ustam, ben o zamanlar izmir'de (triportör) üç tekerlekli versiyonunu, (kick scotter) 2 tekerlekli versiyonlarını da görmüştüm. nasıl gıpta ile baktığımı hatırlarım.

Küçükken oturduğumuz şehirde at arabaları ile taşımacılık yapanlar için çarşının uzak bir köşesinde ayrılmış bir mekan vardı , orada beklerlerdi. Şehir içinde de iyi kötü baya gezen at arabaları ile taşımacılık vardı. Hayvanlar şehri kirletmesin diye sahipleri arkalarına çuvaldan bir tente yapardı. Ama küçük abdest konusunda yapabilecekleri bir şey yoktu. Kötü bir görüntü olduğunu hala hatırlıyorum yollarda 😀at-arabasi-1.webp

82'de Eskişehir'e okumak için gidince şehirde taşımacılık amaçlı birçok at arabası vardı. Hatta üç arkadaş tuttuğumuz evde yatak, somye, sobayı, kömürü at arabası ile taşımıştık. Çok mu zaman geçti, yoksa zaman mı hızla geçiyor bilinmez! Ama gençlere anlatsak daha dün gibi, arkalarında çuval olsa bile yarısı çuvala yarısı sokağa pislikleri diye, hayal gelir herhalde.:confused:

Forum istatistikleri

Konular
131,005
Kullanıcılar
454,663
Son üye
Lütfiye kaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri