mavigard konvansiyonel ve adresli sitem hakkında sormak istedikleriniz

gerek yok sadece bazı panellerde siren kablosunu direk panelden çekmek gerkiyor buna dikkat ederseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız.sirenin öbür elemanlara seri bağlanması bazen soru yaratabiliyor ama başka sorun gözükmüyor kolay geksin.

Siren kablosu borularını da ayrı attık zaten ,teşekkürler..
 
mavigard adresli sistemlerde. 2x1,5+0,6 kablomuz, santalden çıkıyor, kırbas butona girip çıkıyor, ordan duman dedöktörümüze girip çıkıyor (max 127adet) ve 2x1,5+0,6 kablomuz santrale geri dönüyor.
farzedelim ki 5adet duman dedektörü taktık ve bunları adreslemek istiyoruz, bunun için ayrı bir adresleme cihazı daha kullanmamız gerekiyor mu?
yoksa santralle bu adresleme işini yapabiliyormuyuz.
yoksa santarali bilgisayara bağlayıp, bir yazılımlamı adresleme yapıyoruz.
yada dedektörlerin üzerinde şifreleme yapan mini anahtarlarla mı adresliyoruz.
adresleme sırasında extra bir maliyet olacak mı?

bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı anlatım yada şema ile izah edebilirmisiniz?

bir yerde kullanmam gerekeçek. ayrı ayrı alarmın hangi odadan geldiğini bilmeliyim, adresli sistem olacak. keşif çıkarıyorum. tüm maliyetleri bilmem açısından tesisat işi bitince kurulum sırasında, ek olarak , adresleme adı altında ekstra bir bedel çıksın istemiyorum
ilginize teşekkürler.
 
123456789asi ismin güzelmiş.
ilgin ve cevabın için teşekkürler.

sanırım bu konuda bilgilisin.
bir sorum daha olacak. peki bu adresleme cihazından mg8200 galiba, 1 adet alıyoruz ve takacağımız duman dedektörlerini tek tek sıra ile bu cihaza (mg8200) takıp adresliyoruz ve işlem tamamdır.
adresleme cihazıda bize kalıyor.
peki yangın butonları içinde aynı adresleme işlemini yapabiliyormuyuz?
-bir hatta en fazla 127 dedektör bağlayabiliyoruz peki bir hatta en fazla kaç yangın butonu bağlayabiliriz?
yani bir hattaki 127 cihazın ne olduğu önemli mi?
ilgi ve cevaplar için teşekkürler.
 
hayır önemli değil ama bütün cihazları tek tek adresliyosun örn siren modülü kontak izleme modülü bile aynı bir dedektör gibi adreslenir ayrıca eğer yangın paneli mavigard sa adresleme cihazına sahip olamazsın çünkü bildiğim kadarıyla satılmıyo herhangi bi adres değişikliği veya cihaz değişimi olcağı zaman mavigardın teknik servisini çağırmanız gerekir
 
selam ustalar benim elimde s64 modeli 32 zoneli mavigard var.cihaz topraklama hatası veriyor.cihazı sisteme bağlı değil.sadece sonlandırma dirençleri var üzerinde.daha önce sorunsuz çalışıyordu fakat her ne olduysa bilmiyorum.topraklama hatası veriyor.zone çıkışlarını ve diyotlarını ölçtüm her şey normal görünüyor.çihazın üzerindeki entegrelerin numaraları kazınmış okunmuyor.ne olur ustalar ALLAH RIZASI için yardım edin.cihazın sahibi olan firma sıkıştırıyor.mavigarda göderecem fakat 1 aydan önce gelmez diyorlar.


[email protected]
[email protected]
 
ben de bu durumla 1 kaç sefer karşılaştım ve genel de çözümüm cihazı mavigard firmasına gönderek çözebildim. o kadar uzun sürmüyor ayrıca tamiri. çünkü arızalı kartı yeniliyorlar.

ayrıca faz notr ve de toprak uçlarını kontrol et bu uçlarda voltaj normal mi?

topraklamaya devre dışı bırakarak dene bir de.yani faz nötr sadece bagla.

cihazın güç kaynağı arızalanmış olabilir başka uygun amperajda sağlam bir güç kaynağı ile deneyebilirsin.
iyi çalışmalar
 
arkadaşlar merhaba mavili maxlogic ML 1242 2 looplu panelini kullanacağım. Projedeki 2 loopun dışında birde sirenler için ayrı kablo çektik panele sirenlerde ayrı bir loop olarakmı çalışır yoksa sirenleri looplara dahilmi etmem gerek ?
 
1992 den beri sektördeyim mavigardın konvasiyonel haricinde adresli 1 tane çalışan yer görmedim hepsi kapalı sebebi nedir.hep söküyoruz yazık bu millete gerçekten.cevabını hasretle bekliyorum.antalyadan

arkadasım cevabı ben vereyim mavili belirli şekillerde belli kurumlar ve şirketlerin sartnamelerine girmiştir.uygulama yaparken bakıyorsun mavili sartı var alıyorsn takıyorsun
ve sonra sisteme teknik destek veremıyorsun çünkü adresleme modulu baglantı kablosu ve yazılıma ihtiyacın var arıza oldgunda musteri maviliden direk destek almak zorunda kalıyor ve mutlu son astronomik servis ucreti ve calısmayan sistemler
 
arkadaşlar calıştıgım iş yerinde mavigard alarm paneli var adreslemeli bu panel tesisat baglantısı nasıl oluyor proje veya anlatırsanız sevinim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst