matkap motoru

vatos

Üye
Katılım
20 Ağu 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar bır matkap motorunu sarmaya ugrastım .dondurebıldım ama ısınmaya engel olamadım.sorum su stator ıle rotor arasında tel capı ve sıpır sayısı oranı varmıdır?varsa statorun kac sıpır ve kac cap tel kullanacam buna baglı olarak rotora kac sıpır kac capta tel kullanacam?not. yataklama ve komurler yenı .yardımınız ıcın sımdıden tesekkurler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
motoru boşta dişlisiz döndürmüyorsunuz değil mi?
 
mustafabey motoru bosta dondurmuyorum.benım merak ettıgım
stator ıle rotor arasında tel kalınlıgı ve sarım sayısı oranları varmıdır?yanı stator kacsarım olacak rotor dılımlerınde kac sarım olacak.
 
vatos ' Alıntı:
mustafabey motoru bosta dondurmuyorum.benım merak ettıgım
stator ıle rotor arasında tel kalınlıgı ve sarım sayısı oranları varmıdır?yanı stator kacsarım olacak rotor dılımlerınde kac sarım olacak.
bunu bulman oldukça zor motor genel maksatlı değilse özel yapımsa sökdüğünü yerine takman gerekir. bu bilgiler elinde değilse endüvi direncinin endüktör direncine oranı (üniversal motorlar için) çok küçüktür. Endüktörün doyuma ulaşmasını sağlaman gerekir. Bu konuda teknik bilgiyi ankarada bulunan bobinaj veya el aletleri yedek parçaları satan firmalardan öğrenebilirsin. şayet ben endüvi ve endüktör sarmanın akıllıca olduğunu düşünmüyorum. maliyetini kurtarmaz! Ayırdığın zamanda cabası. Hazırını sipariş et 1 günde yolluyorlar üstelik 1 yılda garanti veriyorlar.
kolay gelsin
 
vatos arkadaş sen boşuna uğraşmışsın kollektörün yenisi sana daha karlı olurdu
sipir sayısını sonradan bulman biraz zor sökmeden önce sayarak söksen proplem olmaya bilirdi ama her halukarda sen gene sorun yaşardın çünkü balans makinasıyla balansı alman gerekirdi
 
Elindeki rotoru sökmeden önce sipir sayısını sayman gerekirdi saydıktan sonra bobinajcıya söktüğün telle gidip ölçtürüp aynı ölçüden alman gerekirdi kilo ile satıyorlar kilosu 30 TL.

Bende sardım gayet güzel çalışıyor ama terS yöne doğru :) normal diğer yöne doğru çalıştırınca kömürlerde ark oluyor duman çıkıyor anlamadım ama ters yöne hiç ısınmadan ark yapmadan canavar gibi çalışıyor ... bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ama lütfen rica ediyorum git hazırını AL demeyin acayip gıcık oluyorum hazırını alamayı bende biliyorum öyle olsa uğraşmaz burayada yazmazdık dimi abiler ... saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst