Matkap için BMS, ENHANCE mi BALANCE

1- veezy1 kardeşim, gönderdiğin fotoğraflardaki gibi kondansatör uyguladım. Hiç faydası olmadı. Piller ile BMS arasında kullandığım kabloları zayıf buldum. Mevcut nikel şeritleri direk BMS'ye lehimledim. Kavuşmayanları da kalın tel ile ulaştırdım. (daha önce neden böyle yapmadığım için kendime kızdım.) Sonuç mükemmel. Hiç bayılma olmuyor. Bayılma ve/veya kesme sorunu yaşayanlar kabloları kalınlaştırsınlar. Böylece balans özelliğinden vazgeçmemek gerek.
2- Bu yöntemi yani laptop adaptöründen sonra XL4015 kullanmayı yaptım, harika oldu. 19 voltu direk verirsek yüksek voltaj olduğu için BMS korumaya alacaktır. O şekilde olmaz.
3- Matkabın kendi orijinal cihazı NiCd için olduğundan Lityum için uygun olmadığını, kesinlikle kullanılmaması gerektiğini öğrendim. Cihaz içindeki trafo dahil her şeyi söktüm, XL4015 koydum. Minik led ışıklarına, yeni ledler lehimleyerek dışarıya uzattım. Çok iyi oldu.
4- Lityum pilin bilgi sayfasında (data sheet) belirtilen maksimum akımdan daha yüksek akım ile şarj etmek pile zarar verir.

Yavaş yavaş öğreniyoruz.
Dediğiniz gibi yavaş yavaş öğreniyoruz. Kabloları kalın kullanmanız gerekirdi evet.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,211
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst