MATKAP İLE İLGİLİ BİR SORU

Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
186
Puanları
1
Arkadaşlar matkapım prize taktıgımda çalışmıyodu bugün iş yaparken. Fakat elim matkapın düğmesinde basılı kaldıgında fişini prize taktıgımda çalışıyor. Biraz ara verdiğimde prize taktıgımda yine çalışmıyordu. şimdi eve geldim FAKAT FİŞİ DÜZ TAKDIGIMDA ÇALŞIMIYO. TERS TAKTIGIMDA ÇALIŞIYO. farklı prizlerde deniyom aynı. Sökmeyi düşünüyoırum ama fikirlerinizi bekliyorum ustalarım.
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar matkapım prize taktıgımda çalışmıyodu bugün iş yaparken. Fakat elim matkapın düğmesinde basılı kaldıgında fişini prize taktıgımda çalışıyor. Biraz ara verdiğimde prize taktıgımda yine çalışmıyordu. şimdi eve geldim fakat fişi düz takdıgımda çalşımıyo. Ters taktıgımda çalışıyo. Farklı prizlerde deniyom aynı. Sökmeyi düşünüyoırum ama fikirlerinizi bekliyorum ustalarım.

güzel kardeşim öncelikle iyi akşamlar. Anlattıgın sorunla ilgili birkaç tecrübem var. Anlattıgın olay matkapın iki kablosundan bir kopmaya yakın durumda. Düz taktıgımda çalışmıyo ters taktıgımda çalışıyo demişsin. Bu şu sekilde: Düz taktıgında kopmaya yakın olan kısım faza denk geliyo çalışmıyo fakat ters taktıgında kopmaya yakın olan kısma nötür denk geliyo çalışıyo. Matkapı sökmen lazım. Ve sonra kablonun matkaba giriş yerinde iki vida ile kabloyu sabit durmasını sağlayan plastik parça var. Bu adamlar bu plastiği öyle bir sıkıştırırlar ki o kablo orda ezilir. Büyük ihtimalle buradadır arıza. Ama belli olmaz kablodan birkaç parça kestikten sonra taktıgında yine çalışmayabilir. çünkü kopmaya yakın olan kısım burda değildir belki. Bundan sonra matkabın fişini kesip yeni bir fiş tak. Yine olmazsa matkapın kablosunu tamamıyle değiştirmen lazım. Saygılar ve sevgiler...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst