Masaj aletinin anahtarı stop etmiyor.

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Selam arkadaşlar.


Babamın nereden baksak 6, 7 adet masaj cihazı var. Birini tamir ettim ötekini bozdu.
Düşürüyor. Cihazı açmış ve oynamış. Diyotu patlamıştı yenisini taktım. Bu kez de anahtarı sürekli çalışıyordu. Yenisini taktım. Cihaz yine sürekli çalışıyor. Stop yapmıyor. Neden olur?
 
Merhaba.Şu nedenlerle olabilir;
1-Kablo tutucu ile bağlantısı yapılan veya lehimle bağlanan anahtarın lehim bağlantılarında veya bu dış kablo bağlantılarında,direkt olarak bir kısa devre bulunabilir veya iki uç yerine tek uca lehimle bağlanmış olabilir.Bunu bir araştırın.Multimetre ile anahtar çıkışlarının cihaz üzerindeyken ve omaj kısmında bir ölçümünü yapın,sıfırdan farklı ise sorun yoktur,açık devredir,bu sırada anahtar da kapalı (Devreye tam açık da) olmalıdır.
2-Lehimleme sırasında anahtara giden bu kablolar kendi içinden eriyip,içindeki bakır telleri açığa çıkıp birbirine değecek şekilde birleşmiş de olabilir.
3-Anahtar kendi içinden bozulmuş olabilir direkt diyemiyorum,çünkü yenisiyle zaten değiştirmişsiniz.Çok zayıf bir olasılık da olsa,yeni anahtar yerine,eski ve içinden kısa devre yapan bu anahtarı tekrar dalgınlıkla takmış olabilrmisiniz? Çünkü böyle bir olasılığın gerçek olmasında,bu arızayı yine devam ettirecektir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim Sayın Binbaşı

Tatildeydim. Mesajınızı geç gördüm. Sorunu çözdüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst