Masa Başı Bir İş İster misiniz?

Masa Başı Bir İş İster misiniz?


  • Kullanılan toplam oy
    64

Yelek 87

Profesyonel Üye
Katılım
1 Tem 2011
Mesajlar
863
Puanları
306
İneternette nerde görsem insanlar masa başında çalışmaktan şikayetçi, kiminle konuşsam masa başı bir iş istemem falan filan diyor. Sonrada herkes masa başı iş istiyor diye kızılıyor ama ben kendi ağızla isteyen pek görmedim, sizin fikriniz nedir?

Benim fikrim, ben isterim çünkü çalıştığın ortam daha nezih ve çalışma şartların daha iyidir.
 
İdeali %50-70 masabaşı %30-50 dışarıda olan iştir. Uzun süre masabaşı iş bir süre sonra insanı asosyal yapıp dünyadan koparıyor.
 
üniversiteyi kazandığım yıllarda mahalleden bir abi yanıma kadar gelip tebrik etmişti. Bu şekilde( son sınıfa kadar dershaneye gitmeden, bir yıl öncesinden dershane sınavlarına girip 1.olup dershaneye ücretsiz giderek + kazanamadığı durumda tekrar ücretsiz gitme garantisi ile) kazanmanın büyük başarı olduğunu söylemişti. Adam hayran kalmıştı. adamın oğlu 3 yıl dershaneye gitti ve düzgün biryer kazanamadı.. adam bu sebebten okuyanlara çok imreniyor.bir market açtılar çocuk orda çalıştı şimdi benim okulum bitti . artık kimin ne verdiğini ne kazandığını sizler benden daha iyi biliyorsunuz . beni anlatmama gerek yok. verilen eğitimi , yeni mezunların durumuna filan hiç girmeme gerek yok . sadece sonucu söliyim ben size ;

benim bir istanbul kartım var ulaşımım için.

bahsettiğim abinin oğlunda insignia 2012 var.

ne masabaşı ne şantiye ne de aksiyon dolu bir iş hepsi boş. ülkemizde en iyisi en çok kazandıranı en rahatı ALIM SATIM.

şimdi durum şu şekilde . eğer para ve rahatlık istiyorsan üniversite senin yerin değil. şayet kariyer olsun eğitim olsun kendime güvenim olsun. yani adam olayım diyorsan üniversite okuyacaksın. (tamamen psiolojik , kişisel gelişim)

yani kısacası ben birinci şekilde bakıyorum. yani eğitim adamlık kariyer hepsi fasa fiso benim için. eğer ki bu doğrultuda konuşuyorsam , konuştuysam da kendimi kandırdığımdandır (ya da kandırmak isteyişimdendir).

gerçekçi olmak lazım benim için 2 önemli faktör var 1. RAHATLIK 2. PARA. benim gibi düşünen var ise üniversiteye giderken iyi düşünsünler ve BÖLÜMLERİNİ SEÇER İKEN ÇOK ÇOK FAZLA düşünsünler. yoksa bir 10 yıl daha otobüsle ulaşımı sağlarlar ya da şahinle :)
 
Burda da 5 kişi şu anlık masa başı iş istemiyormuş :)) Eminim masa başı bir iş ile masa başı dışında bir iş seçme şanşlıları olsa masa başını asla seçmezler :) Arkadaş masa başındasın, önünde internet, facebook, twitter, rahat bir koltukta oturuyorsun, çayın kahven ayağına geliyor, mesai saatlerinde ona göre düzenlidir büyük ihtimal. Hareket mi istiyorsun iş çıkışı gidersin spor salonuna , öğlenleri yürürsün, haftasonları tracking yaparsın, hayat sadece iş değil, işin dışındaki yaşamda o monotonluğu atarsın. Üstelik 25 yaşında aksiyonlu hayat istiyorsun, masa başı sıkıcı ise, 35, 45 tede aksiyon isteyecek misin. Merak etmeyin kolay kolay kimseyede %100 masa başı iş verende yok, sıkmayın canınızı :))
 
Proje mühendisi iseniz ömür boyu başınızı o masadan kaldıramazsınız. Yeteneksizler bile biryerlere gelirken proje mühendisleri o dört duvar arasında aynı etiketle emekli olur. Kimseye de tavsiye etmem.

Bu işin en iyi uzmanı bile olsanız yaptığınız iş kimsenin umrunda değildir. Hep ön plana satış mühendisleri, marketing mühendisleri çıkar. Şu kadarlık iş aldılar diye başarı hikayeleri anlatılır şirketin web sitelerinde. Bir de yapılan bir iş devreye alındığında konu ile alakası olmayan bir müdür başarı öyküsü olarak bunu web sitesinde yayımlatır.
 
ben şahsen sıkılırım masabaşı işten.akşama kadar oturup durmak insanı tembelleştirir diye düşünüyorum.tabikide bazı işler masa başında yapılmak zorunda....
 
Eğer aldığın paranın hakkını veriyorsan uyuyarak bile çalışabilirsin,hiç sorun olmaz.Masa başıymış,değilmiş bunlar sadece yaptığın işle alakalıdır.Biri masa başındadır,dışarıya bakar hava ne güzel,dışarıda olsam der,biri soğukta dışarıda çalışırken,ah sıcacık içeride olsam der.İnsanı hiçbir zaman memnun edemezsin.İstekleri hiçbir zaman bitmez.
 
Entrasan nokta bu ankette iş olsunda farketmez diyenlerin fazla olması gerekir diye düşünürdüm, çoğunluk samimi duygularına göre ankete katılmış.

İş hayatının hep pozitif ve negatif tarafları karşılaştırılır. Her işin belli bir avantajı ve dezavantajı vardır. Sizin yapınıza en uygun hangisi ise (seçme durumunuzda var ise) onu seçersiniz. Bazı adam masa başında daha iyi verimli olabilir, bazı dışarıda daha rahat olabilir. Hatta masa başı diyede her işi aynı kategoriye koymakta yanlıştır. Bazısı çok stresli olabildiği gibi bazısı çok rahattır. Gözlemlerime göre masa başı işler diğer işlere göre daha çok tercih edilir, çünkü fiziksel şartlar daha uygundur. Lakin Türkiyede masa başı bir iş demek özel sektörde ofis kültürü tam olarak oturmadığı için, sekreterler yada bayan proje çizim elemanları vede muhasebeciler dışında (yazılım sektörü hariç tabii) pek öyle masa başı tam olarak yoktur. Bu sebeple genellikle masa başı dendiğinde memurluk akla gelir. Çoğu yeni mezun personel eleştirirlirken " herkes masa başı rahat iş arıyor, kimse işin zorluğuna girmek istemiyor" gibisinden eleştiri yapılmaktadır. Burdaki masa başı işin türkçesi memurluktur. Günümüzün şartlarında bunu tercih edenleri eleştirmekte abesle iştigal olmaktadır.

Kariyer sitelerinde dikkat edin, herkes ofiste çalışıyor, herkesin yaşı genç, herkes yurt dışı tatiline giden, haftasonu etkinliklere katılan Türkiyede şartlarında %5 lik bir kesime bile hitap etmeyen bir zümreye göre hayat sunmakta. Gelişmiş batı ülkelerinde beyaz yakalı diye tabir edilen üniversite mezunu kişiler genellikle open office denilen sistemle masa başı çalışır, bu çalışma şekli çok yaygındır, o sebeple kariyer sitelerin yurt dışı kaynaklı araştırmaları yayınlarken Türkiyenin gerçekleri değilde o ülkelerin gerçeklerini sayarlar. Bunlardan biride masa başı işlerin getirdiği rahatsızlık ifadelerdir. Oysa masa başı işler dışındakiler sanki çok sağlıklı şartlarda çalışmaktadırlar. Türkiyede iş verenin masa başı isteyenleri beğenmemesi sebebide, memurluğun şartlarının türkiyedeki özel sektörün üstünde olmasıdır. Şöyle düşünün haftanın 5 günü masa başında çalışan bir teknisyen, haftanın 6 günü direk tepesinde çalışan bir teknisyenle yer değiştirir mi?? Yada masa başı çalışan mühendisin sırt ağrısı, şantiyede 20 katlı asansörsüz binayı inip çıkan mühendisin bacak ve sırt ağrısından daha mı şiddetlidir veyahutt kışın soğuğu yazın sıcağında klimayla ofiste müzik dinleyerek çalışan biri mi yoksa bu hava koşullarında müşteri peşinde koşan biri mi daha iydir?? Bence cevap belli...
 
Yaşım 42...
Sanırım baba mesleğimin de verdiği alışkanlıkla, masa başı hiç bana göre değil diyorum... :)
"Gel sana 5000 TL maaş verelim, burada günde 8 saat otur, kafana göre takıl" deseler, yapamam... Çatlarım... Ömrüm kısalır beyaaa :)
 
Ya üstadım, peki masa başı olanların neyi ömrü kısalmıyor, masa başı 8 saat, koşturmayla geçen 12 saatten bana daha mantıklı geliyor. Mesai sonu spor salonuna gidersin yürüyüş yaparsın orda enerji harcarsın, bi de koltuk tatlıdır, masa başına alışan insanda kolay kolay diğer işlerde yapamaz gibime geliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,965
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst