Manyetik sistem ile bitmeyen enerji mümkün mü?

AhmetNuri

Üye
Katılım
19 Nis 2007
Mesajlar
179
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba youtube da şöyle bir şey gördüm
bitmeyen enerji sistemi diye.
Bitmeyen enerji mümkün mü? Sistem şöyle çalışıyor
Alternatörü yuvarlak bir düzlemde yerleşmiş mıknatıslar sürekli birbirini iterek çalışıyor. Bu durumda mıknatıslar hiç durmaksızın dönüyor. Alternatör de dönüyor. Bu şekilde bir sistem mümkün mü?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba youtube da şöyle bir şey gördüm
bitmeyen enerji sistemi diye.
Bitmeyen enerji mümkün mü? Sistem şöyle çalışıyor
Alternatörü yuvarlak bir düzlemde yerleşmiş mıknatıslar sürekli birbirini iterek çalışıyor. Bu durumda mıknatıslar hiç durmaksızın dönüyor. Alternatör de dönüyor. Bu şekilde bir sistem mümkün mü?

Mümkün değildir,enerjinin korunumu yasalarına,termodinamik yasalarına terstir.Kendi ürettiği enerjiden daha fazlasını üreterek,aradaki sürtünme kayıplarını da telafi ederek,sonsuza kadar hiç durmadan çalışan bir devri-daim makinesi inşa edilemez.Bu konu forumda çok tartışıldı ve bunun tek taraftan bir defa enerji vermeyle sonsuza kadar süren şekliyle sürtünme ve enerji kayıplarının çok üzerinde enerji üreterek,kendi ürettiği iç enerjiyle çalışan bir devri-daim makinesinin asla da yapılamayacağı bugünkü şartlarda tam olarak kabul edilmektedir.

Makinelerden,üreteçlerden (Alternatör,dinamo,pil,akü,termokupl,peltier üreteci,vb.) alınan enerji,daima verilen enerjiden (Mekanik,ışık(Foton),ısı,kimyasal,mağnetik (Mıknatısikiyet gücü),vb.) daima hep daha az olmak zorundadır.

Bu çok açık bir kanundur,bu kanunun sınırları zorlanarak,medyada bu işi yaptığını iddia eden şarlatanlara itibar da etmemek gerekir.Bilim gerçekleri tüm çıplaklığıyla gözümüzün önüne,gerek kanunlarıyla,gerek prensipleriyle açıklamışken,bu tür gösterilere (Demostrasyonlara) kanmak hiç akıl karı olamaz.Bilimin özünden çok uzaklaşırız,dönüşü olmayan sapaklara istemeden de dalmış olabiliriz.Böyle bir şey mümkün olsa (Örneğin çeşitli dönen mıknatıs sistemleriyle) dünyanın yerinden oynayıp,jeneratör kavramının tamamen ortadan kalkması,yani tahrik eden kısımda sürekli değil de,bir defa çevirdikmi,o ürettiği fazla enerjiyle,jeneratör kendi kendisine frenleme yapmadan ikaz uyartımını sürekli olarak kayıpsız olarak sağlayıp sürekli dönerek,üstelik bir de üstüne üstlük,elektrik enerjisini havadan,ekstradan bize çok kolay da kazandırmış olurdu..

Düşünmesi bile şu an için tam bir fantazi,bilim-kurgudan da öte ne yazık ki gidemiyor.Öyle olsaydı,yani bunlar gerçekleşseydi,güneş hücrelerinin ışığa (Açıya) çok bağlı,verimsiz (%12-17) şekilde çalışmalarına razı da olmamış olurduk,çok da iyi olurdu aslına bakılırsa.Ama bilimsel kanunlar şu an için buna ne yazık ki izin vermiyorlar.Bunu bu şekliyle içinde yaşadığımız zamanda kesin olarak da kabullenmemiz gerekiyor.Ancak uzaydan,başka galaksilerden (Uzaylı sanatçı Mustafa Topaloğlu gibi bir an düşündüm galiba:)) ufo yoluyla uzaydan dünyaya bir şekilde gelenler veya onlardan bir şekilde bulaşan çok ileri bir teknolojiyle 1000 yıl sonra insanoğlu bunu belki de başarabilir.(Şimdiki enerji,termodinamik kanunlarını tam olarak da yıkarak,çiğneyerek)Kolay gelsin.Saygılarımla.

İstisna:Çok küçük çaptaki sembolik düzenekler,mekanik kanunları,yerçekimi kuvvetiyle,çok küçük ölçeklerde,çok küçük oyuncaklarda demostrasyon amaçlı ofis,iş yeri masalarında çalışır durumda olabilir.Ama bizim asıl büyük güçlerin söz konusu edildiği asıl konumuzla direk bir ilişkisi kurulamaz.
 
Son düzenleme:
cevap için çok teşekkürler ben yazılımcıyım enerji kısmı ile ilgili teknik bilgim yok sadece youtube dan davinci düzeneklerine bakınca dedim herhalde yapılabilir bir şey. Araştırırken aşağıdaki video ya rastladım adam almanya ya gidip patent filan almış şimdi de üretim hakkı satmaya başlamışlar ondan merak edip konuyu açtım
video aşğıdaki sayfada
https://www.facebook.com/video/video.php?v=175667075919406
 
Uzun uzun doyurucu bilgiler yazan parmaklarına kurban olalım [MENTION=221255]binbaşı[/MENTION] :)
 
3 adet prototip yaptım kendi adıma 1,5dk geçen olmadı. Binbasıda konuya hakim gözüküyor belki uzaydaki şartları maliyetsiz bir şekilde gerçekleştirebilseydik ozaman kural diye birşey kalmazdı, ama farklı mekanik sistemlerle döner alan uzatıabilir diye düşünüyorum vazgeçmişde sayılmam yani :) saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,222
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst