Manyetik alanları birleştirme

EARTH0

Üye
Katılım
3 Tem 2020
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
18
Merhaba aklımda uzun süre düşündüğüm bir proje var mantığı şu ; mıknatıslar N S olarak birleştiğinde gücü artar ve ben bunu kapasitörlerle elektromıknatıs üzerinde yaptığımda 2 - 3 kat daha fazla enerji harcayarak 2 - 3 kat daha fazla manyetik alan olşturuyorum bu projem sizce önemli midir ?
 

Ekli dosyalar

  • PROJEM-1.pdf
    262.7 KB · Görüntüleme: 7
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
telefondaki manyetik alan uygulamasından ölçtüğümde enfazla 100 -200 civarı manyetik alan üretebildim ama bu deneyi olacak mı diye denedim ve 300 civarı manyetik alan ürettim başka bir düzenek hazırladım elektromıknatısın 1cm kadar uzağına koydum hafif çekmiş gibi oldu ama çekmedi yine o proje 1 pdf dekini denedim bu sefer çekti tam anlatamamış olabilirim
 
Merhaba N ve S kutbunun içten birleşerek daha kuvvetli N ve S kutuplu yeni elektromknatısın oluşması bu durumda söz konusu değildir. Çünkü demir nüve yekpare olduğu (ikiye bölünmediği, bu durum daimi (doğal) bir mıknatısın (Fe3O4=mağnetitt gibi) tam ortadan bölünmesi veya en küçük parçalara bölünmesinde, bu en küçük parçaların da N ve S kutuplu bağımsız birer küçük mıknatıs olmasındaki gibidir) için bu olmaz. Ama birinci selenoidin oluşturduğu N, S kutuplu mağnetik alan ile 2. Selenoidin oluşturduğu mağnetik alan ayni nüve üzerinde ve sarım yönleri de ayni olduğundan (ters yönde olsaydı birbirlerini azaltırdı ve tam yok edeblirdi) birbirlerini max. 2 kat kuvvetlendirip N ve S kutuplu daha kuvvetli mağnetik alanlı yeni bir elektromıknatıs oluşturabilir, bu doğrudur, ama 3 veya 4 kat daha fazla kuvvette mağnetik alanı ise oluşturamaz.

Sadece iki mağnetik alanın toplamı (enerji kayıplarından sonraki dönüşümde) kadar en fazla olabilir. Mevcut verilen ve kayıplı alınan enerji kanunu, bu enerji yine mağnetik alanlara çevrilirken de, 2 eşit dilim halinde selenoidlere uygulanan DC elektrik enerjisi ile elektromıknatsılı yumuşak demir nüveli bir mağnetik alanın toplam şiiddetinde uygulalan elektrik akımların sarım yönleri ayni sarılmış selenoidlerin (resimden bu görülüyor) oluşmasında da ayni şekliyle enerji kanunları geçerli olur.

Düşünce olarak bu fikriniz güzeldir, yine bu düşüncelerinizi, yeni projelerinizi bizlere mutlaka ifade edin, bu çok güzeldir, ancak toplam enerjinin korunumu veya mevcut enerji yasalarına göre daha fazla mağnetik alanın, kat kat kuvvetlenerek bu projenizle alınması söz konusu değildir. Mağnetik alanlar, mıknatsılar, elektromıknatsılar, enerjinin korunumu yasalarını (enerji verimi (%) =giren/çıkan enerji, volt/amper olarak elektromıknatıs amaçlı olarak bu selenoidlere uygulanan elektrik gücüyle onlarda oluşan mağnetik alanın şiddeti (elektrik dersindeki temel formüller bazında) vb. üzerinde biraz daha fazla materyal okuyarak daha ağırlıklı durun. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst