Mandriva Linux 2008 - MultiLanguage- Beklenen İşletim Sistemi

novell35

Üye
Katılım
17 Şub 2007
Mesajlar
530
Puanları
31
Yaş
40
750px-Mandriva_2007.png

1998 Temmuz'unda ilk sürümü çıkan, Gaël Duval tarafından başlatılan Mandrake linux projesi, günümüzde ciddi bir popülariteye sahiptir. Connectiva Linux ile birleşmesinden sonra adını Mandriva olarak değiştirmiştir. Geliştiriciler, Red Hat dağıtımından yola çıkmış, varsayılan masaüstünü KDE'ye çevirmiş, kullanımı çok kolay bir kurulum ekleyerek "Linux'un kurulumu zordur" düşüncesini bertaraf etmişlerdir. Mandriva'nin donanım tanıma ve disk bölümleme araçları, çoğu kişi tarafından piyasanın en iyisi olarak görülmekte, ve bu nedenle birçok kullanıcı, diğer dağıtımlardan çok Mandriva'ya yönelmektedir.

Mandriva, özellikle Linux'a yeni başlayan, ya da alternatif bir işletim sistemi denemek isteyen ev kullanıcıları arasında oldukça popülerdir. Mandriva, tamamen özgür ve şeffaf bir geliştirme ortamı sunmaktadır. Günlük olarak güncellenen "cooker" depolarında yazılımların güncel paketlerini bulmak mümkündür. Geçtiğimiz yıllarda finansal problemler çeken Mandrake Linux şirketi Mandrake Club sayesinde durumunu toparlamış, ve yine bilinen ve sevilen bir dağıtım olan Connectiva ile şirket evliliği gerçekleştirmiştir. Bu birleşme ile birlikte masaüstü kullanımına yönelik bir dağıtım olan Lycoris'i de satın alan şirket masaüstünde zaten güçlü olan pozisyonunu sağlamlaştırmıştır. Mandriva yüksek oranda güncel bir Linux dağıtımıdır. Bunun ters bir etkisi olarak, kullanıcılar diğer dağıtımlara nazaran daha fazla hata ile karşılaşabilmekte, sistemin kararlılık oranı da diğer dağıtımlara göre daha düşük olabilmektedir. Çoğu kullanıcı, en son sürüm programları kullanmak adına, bazı olası program kilitlenmelerini, ve ufak hataları kendi masaüstü sistemlerinde kabul etmektedirler.

Mandriva Linux 2008 (Önce 9FiX'de)

Her dil var yalnızca Türkçe yok maalesef..Ancak en kısa sürede çıkacağından şüphemiz yok..

Not: Mandriva Linux 2011 Yılında yaşadığı maddi sorunlar nedeni ile mandriva ekibi yazılım geliştirmeyi bırakmıştır.
 
Arkadaslar isletim sistemini kurduktan sonra Türkçe'ye çevirmeniz mümkün. bunun icin control panelinden program kurma paneline girip tr yazip aratirdiktan sonra ekrana gelen yazilardan kde tr. ve open office tr olan lari isaretleyip kurmaniz yeterli olacaktir. ben ' de arkadasin dedigi gibi kisa bir süre sonra direk kuruluma Türkçe destegini koyacaklarindan eminim. zira henüz Türkiye' de bu isletim sistemi tam manada kendini tanitmis deil....
 
burak için türkçe çıkartmaları lazım olmuyor ama
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst