Malzemenin ne olduğunu çözemedim

VULCANUS

Üye
Katılım
26 Eyl 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
47
Merhabalar. Bilgim siz değerli üstadlarım karşısında sınırlı olduğu için kusura bakmayın lütfen.blender devre kartına baktığımda resimde görüldüğü üzere siyah kabloya benzeyen iki malzemenin ne olduğunu çözemedim. Hatta bir tanesinin kılıfını ds söktüm. Kılıf üzerinde 125C yazıyordu. Yani bu bir yük direncimidir yoksa bobinmidir kondansatörmüdür anlamadım. Sanki düz kablo üzerine makaron uygulanmış gibi ama içinde silindirik metal parçaya dört bakır tel geçiyor. Yardımcı olursanız minnettar olurum. Teşekkür ederim. Bu arada ucları blender motoruna direkt lehimlenmişti.
IMG_20221120_225257.jpg
 
@Mustafa KABADAYI ustamın da dediği gibi termal sigorta125c yazıyorsa 125 derecenin üzerine çıktığında yani aşırı zorlandığında atar/ yanar. makine çalışmaz. sanayi ağzıyla termik yanmış deriz. aynısını takmak evladır. ama kısa devre yapıp motoru tekrar çalıştırırız. sağlıklı mı? değil, ama motor çalışır ama koruma kalkar, yani zorlarsan bu sefer motor yanar. aklında olsun.
 
Sizin kılıfını söktüğünüz ile resimde görünen parça birbirinin aynısı değil. Bunun çalışma mantığı farklı.

Siz birde üzerinde 125C yazanın resmini ekleyin yorum yapalım.

125C yazanın da etrafında bu şekilde 4 kablo dolaşıyor muydu?
 
İki malzeme de tamamen aynı efendim. Bir tanesinin kılıfını söktüm ve resimde görüldüğü üzere silindirik metal üzerine 4 tel geçiyor. İkisinde de 125c yazıyordu
 
Paraziti azaltmak için Emi filtreye benziyor ,yapısı itibariylede.Termik koruma için bulunduğu , söküldüğü yer ısınan bir yermi.
 
Bu siyah kabloların (malzemelerin üstünde bulunduğu) ucları direkt motora lehimlemmişti. Dolayısıyla ısınan bölgede olduğunu düşünüyorum
Yalnız 125c yani ısı değeri haricinde kılıf üzerinde hiçbir değer bilgisi yok. O yüzden birtanesinin kılıfını söküp bakmak istedim. Resimde görüldüğü üzere silindirik ortası delik metal üzerinde 4 tel içten dışa doğru sargı gibi.
 
Konu şimdi anlaşıldı.

uzerinde 125C yazan makaronun büzüşme sıcaklığı.

Resimde görünen parça termik sigorta değil.

Bu malzeme arkadaşlarında yazdığı üzere emi filtre. Motorda oluşan parazitlerin şebekeye gitmemesi için.
 
Herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli zamanınızı ayırıp ilgilendiniz. Saygılar sunarım değerli insanlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst