makine mühendisliği staj

anlys

Üye
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
35
Puanları
1
Merhaba ben makine müh ilk sınıf öğrencisiyim. İlk stajımızı 2. sene sonunda yapacakmışız ve şubata kadar kesinleşmesi gerekiyormuş. Öncelikle biz kaç staj yapacağız ve bunlar ne üzerine olacak? 2. sene sonunda olacak olan hangisi? Ben robotik sektöründe çalışmayı düşünüyorum dolayısıyla stajımıda robotikle alakalı şirketlerde yapmak istiyorum. Bana staj için robotikle ilgili hangi şirketleri önerirsiniz?
 
Selamun Aleyküm
Sayın Anlys staj yönergeleri bölümünüzün panolarında ve web sitelerinde olmalıdır. Yoksa da diğer üniversiteleri inceleyerek fikir elde edebilirsiniz.
1 ve 2 olmak üzere iki staj bulunmakta; birisi kabaca atölye, el aletleri, torna gibi diğeri ise fabrika, imalat gibi konularda. Staj içeriklerinde nelerin, nerelerin kabul edildiği yazılmaktadır.
Kati suretle bu stajları eksiksiz ve anlamına uygun,rahat ettiğiniz biçimde yapmanızı tavsiye ederiz.
Bahsettiğiniz robotik sektörüyle alakalı firmaları, staj yapmak istediğiniz şehri yazmanız halinde bu sitedeki arkadaşlar yazabilirler. Mesela bazı üretim hatlarında robotlu kaynak, sevkiyat sistemleri bulunmakta. Bunların yanında belki direk robot imalatı yapan firmalarda da staj yapabilrsiniz. Bunlar aynı zamanda iş başvurusu yapma döneminizde size referans da oluşturur niteliktedir. Staj yerinizi size uygun, pürüz çıkmaz biçimde uyarlarsanız faydası olur.
Atölye stajında; kumpasın yanı sıra mikrometre dediğimiz iç ve dış (komparatör) çap ölçü aleti, ulaşabilirseniz metal sertlik ölçme aletleri(Rockwell, Vicker,Brinell) ve yumuşak malzeme sertlik ölçme aletleri(durometre) makina mühendisliği ile alakalıdır. Kumpasınız yoksa bir adet satın almanız tavsiye edilir. Hatta bir de küçük komparatör dış çap ölçücü uygundur. Kumpasın nasıl ölçtüğü, çizgilerin denk gelmesi ile nasıl ölçünün bulunduğu ve neden böyle olduğunu düşünmeniz ve öğrenmeniz gerekir. Tork ölçen anahtar ve torkmetre gibi daha nice ölçü aletleri de bulunmakadır.
Ölçü aleti denmişken; sıcaklık ölçen ışınıma ayarlı cihazları, balans makinelerini, elektronik ölçü aletlerini, metal içinde çatlak tesbiti yapabilen (radiograph olabilir tam hatırlamıyorum) ve daha inceleyen arkadaşların da size tavsiye edebildiği aletleri inceleyebilirsiniz. Araç Rot Balans esnaflarından da rica edip balansın nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-yardimlasma/41834-makina-muhendisleri.html
Başarılar dileriz.
 
Son düzenleme:
aleyküm selam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben istanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum ve staj yapacağım şehir gene istanbul olacak avrupa asya yakası farketmez zaten ikitelli tarafı için de gebze tarafı için de şirketlerin servis olanakları var. Arkadaşların istanbuldaki 2. sınıf sonundaki staj için robotik firma önerilerini bekliyorum.
 
Rica ederiz Başarılar dileriz.
 
yok mu yardımcı olabilecek kimse?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst