Makine Mühendisliği mi? Elektrik Elektronik Mühendisliği mi ?

kemalfx

Üye
Katılım
8 Tem 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
Tercih yapacağım. İkisine de ilgim hemen hemen aynı seviyede. Makine için İTÜ şansım var EEM'yi ise Hacettepe ' de okuyabilirim. Ne dersiniz?
 
öncelikle hayırlı olsun kardeşim.ben elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim.hangi bölümü seçeceğin ilgi alanına kalmış ama senin durumunda olan biri için benim fikrim elektrik elektronik seçmendir.benim de bu bölümü seçmekteki amacım daha geniş bir iş sahasına sahip olması ,daha geliştirilebilir olması ve daha özgün ürünler ve projeler ortaya koyulabilmesidir.bölümler arasında zorluk olarak çok bir fark yok.herkesin düşüncesi ayrı olabilir ama bence elektrik elektronik makineden her zaman daha eğlenceli ve daha prestijlidir.
 
İki meslekte saygınlığı yüksek her zaman aranan Mühendisliklerdir. Benim size bu konuyla ilgili tek tavsiyem olacak; Fizikteki Dinamik, Statik, mukavemet, v.b. konular ağır konulardır, Makine Mühendisliğinde bu ve benzeri derslerden bol miktarda vardır, bu konulara yatkınlığınız varsa bu konular tam bana göre diyorsanız Makine Mühendisliğini de istiyorsanız seçebilirsiniz. Yok bu konular çok ağır konular bana ters diyorsanız (benim gibi :) ) o zaman elektrik-elektronik Mühendisliğini tercih ediniz.
 
Tercih yapacağım. İkisine de ilgim hemen hemen aynı seviyede. Makine için İTÜ şansım var EEM'yi ise Hacettepe ' de okuyabilirim. Ne dersiniz?

Merhaba.Bakın,hangi meslek dalına ilginiz,küçüklükten beri çok ilginiz varsa o mesleği seçin,saygınlık konusunda her ikisi de aynidir.Her ikisi de fabrikaların veya devletteki tüm resmi kurumların olmazsa olmazıdır,sn.Yaşlıuzman (Eski nick name'i Teknik adam) 'ın da çok açıkça belirttiği gibi.

Meslek edindikten sonra acaba şu mühendis olsaydım daha çok para kazanırmıydım kaygısından da çok uzak,insan en çok sevdiği işte başarılı olabilir,çok para da kazanabilir,buluş-geliştirmelerle çalıştığı işyerine destek olup mesleğinin hakkını tam verip bu mesleği onurlandırabilir.Sevmedikten sonra başarı+paranın birlikte gelmesi biraz daha zor olabilir.(Ama çok istisnai durumlar da olabilir,bunları gözönüne almamız da gerekir.) Çünkü sevdiğiniz dalla ilgili normal zamanlarda da aklınzda yeni projeler (Çok parlak fikirler) beyin yapınızda,aklınızdaki bu gizli laboratuvarda her zaman da hazırda bulunur ve her zaman bunu hayata geçirip,başarılı iyileştirmeler,tadilatlar,ar-ge yönünde birtakım faaliyetleriniz de olabilir.Sevmediğiniz bir dalda ise sadece kilometreyi (Seneleri) geçirip bir an önce emekli olup bu meslekten bir an önce kurtulmak da isteyebilirsiniz.(Bu tamamen kendi görüşümdür,ayrıca bir genelleme hiçbir şekliyle de yapılamaz.)

Örneğin ben mak. müh.siyim,makineyi elektrik-elektronik kadar fazla,aşırı olarak da pek sevmediğim için içimde hep bir uhde kaldı bu yaşıma kadar.Babamın zoruyla elektrik müh.liğini çok yazmak istememe rağmen (O zaman elektrik-elektronik birleşmemişti henüz) tüm tercihlerimi makine müh.liği olarak yapmak zorunda da kalmıştım,kendi hür iredemin çok da dışında.Makinedeki bu zaman (25 sene) nasıl mı geçti,elektrik-elektronik aksamları daha büyük ilgiyle incelemeyle,makineyi de genel olarak bir bütün olarak inceleme ile geçti tüm ömrüm.Tüm işletmeleri,tüm farikaları da düşünürseniz,hem makine,hem elektrik-elektroniği çok iyi bilmenin de çok büyük avantajı olacaktır hiç kuşkusuz ki.Makine hesaplarını yaparken makineyi sadece o an için düşündüm,ama beynimin bir köşesi de elektrik-elektroniğe "keşke" deyip de devamlı durdu,ama elektrik-elektronik ayrılmaz bir parça olarak makinenin hep de tamamlayıcısı durumundadır günümüzde (Günümüzde mekatronik müh.liği bir de yazılımı tam içine alan bir müh.lik dalı olarak vardır biliyorsunuz,ama çalışma sahası diğer ikisi kadar geniş de değildir.)

O yüzden sevilen mesleğin seçimi bu konuda çok çok da önemlidir.Çünkü insan bir ömür boyunca sonra yaptığı bu seçiminin ne kadar doğru,ne kadar yanlış olduğunu devamlı da kendi kendine sorguluyor ve bütün hayatındaki kazanacağı başarılar,geliştirmeler veya tadilatlar bununla ilgili de oluyor,mezun olduktan sonra.O yüzden kendimden de bir örnek vererek bu konuyu defalarca düşünüp (Aile baskısından,arkadaş tavsiyesinden tam uzak da kalarak) en iyi seçimi yapmanızı diliyorum.Bu seçiminize yardımcı olmak için de,oldukça samimice de yazmayı denedim.

Not 1: Şener Şen "Züğürt Ağa" filminde ağalığını (Tüm mal varlığını tümden kaybedip) çok çeşitli işleri de deniyor,hiç başarılı olamıyor,ama en sonunda kendi en iyi bildiği işi (Adana kebap yapmaktı o da çok yanlış da hatırlamıyorsam) yaparak bir dikiş de tutturuyor,bu meşhur Türk filmini izlediyseniz bu detayları çok iyi de bilirsiniz.

Not 2: Örneğin forumumuz yöneticilerinden sn.alpernbugra mak.müh.ve elektrik-elektronik müh.liğini paralel olarak birlikte okudu kendileri,çok da takdir ediyorum kendilerini şahsen.Makineyi bitirip de bu diplomasını aldı,inşallah diğer müh.liği de bu sezon sonunda başarıyla da bitirip diplomasını almaya hak kazanırlar kendileri.Bu aralar pek de görünmediği için sanırım elektrik-elektronik müh.liği projeleriyle çok meşguller kendileri bunda da hiç şüphe yok.Gıptayla izleyip çok takdir ettiğim bir teknik insandır kendileri.Onun değerli yorumlarını ve fikirlerini çok özlüyoruz zaman zaman.Kolay gelsin.Başarılar.
 
Son düzenleme:
Tıp diş hekimliği ya da eczacılık seç.Ama şöylede bişey var burası elektrik forumu kimse mekanik seç demez.
Tıp,diş hekimliği,eczacılık olmuyorsa İTÜ elektrik derim.Tabi kişisel görüşüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,323
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst