Makine,elektrik,elektronik,mekatronik,otomasyon (2 yıllık)

Makine,mekatronik,elektrik,kontrol ve otomasyon,elektronik hangisi?

  • Makine

    Oy: 1 8.3%
  • Kontrol ve Otomasyon teknolojisi

    Oy: 4 33.3%
  • Mekatronik

    Oy: 3 25.0%
  • Elektrik

    Oy: 2 16.7%
  • Elektronik teknolojisi

    Oy: 2 16.7%

  • Kullanılan toplam oy
    12

Synthesis

Üye
Katılım
17 Haz 2014
Mesajlar
27
Puanları
1
Konum
Ankara
Merhaba,

2 yıllık bir bölüme gitmek istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum. Meslek lisesi mezunuyum. Bölümüm Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri idi. Dal ise mekatronikti.
Yaşadığım bölge sanayi bakımından çok gelişmiş bir bölge. Çalışma hayatım büyük ihtimal fabrikada olacak. Kendi işimi kurma gibi bir imkanım yok.

Karar veremediğim myo bölüm Seçeneklerim;

1-) Kontrol ve Otomasyon teknolojisi
2-) Makine
3-) Elektrik
4-) Elektronik teknolojisi
5-) Mekatronik

Bu bölümlerden hangisini önerirsiniz? Daha sağlıklı bilgiler verebilmeniz için yukarda yazan bölümlerin ders programlarınıda aşağıya yazıcam. Yorum atmadan önce lütfen ders programlarınıda inceleyerek sağlıklı yorumlar yapın.

Mekatronik ders programı:
http://tbmyo-me.web.nku.edu.tr/DersProgramı/0/s/1064/1278

Makine ders programı:
http://tbmyo-ma.web.nku.edu.tr/DersProgramı/0/s/2144/2286

Kontrol ve Otomasyon teknolojisi ders programı:
http://tbmyo-kot.web.nku.edu.tr/DersProgramı/0/s/1739/1908

Elektrik ders programı:
http://tbmyo-e.web.nku.edu.tr/DersProgramı/0/s/1349/1544

Elektronik Teknolojisi ders programı:
http://tbmyo-et.web.nku.edu.tr/DersProgramı/0/s/1559/1740
 
DUYUMLARIMA GÖRE mekt Türkiye'de çok az folayısıyla iş imkanıda az.Elektronik e gelince oku derim ama şuan oda kotasını dolduruyor üniden mezun vasıfsız öğrenciyle doluyor ortalık.Kendini geliştirmene bağlı elbette.Tek sertifikayla yani diploma yanında işe alınadabiliyorsun.Bu diğerlerine göre bir artı.Kontrol ve otm de çok güzel ama bence elk elkt mezunuda bu işi yapabildiğinden riskli derim.
 
Merhaba,

2 Yıllık Dicle Üniversitesi Elektrikbölümü 1990 yılı mezunlarındanım.Şu an 45 yaşındayım.Özel bir şirkette elektrik&elektronik Bakım formeni olarak 22 yıldır çalışıyorum.1986 yılından beride mesleğin içindeyim.Sakın yanlış anlaşılmasın ben sadece kendi fikrimi söylüyorum.

2Yıllık okul zaman kaybı benceBurada kaybedeceğin zaman ve para ile nasılsa bu işi yapacaksın madem Tekniker değilde teknisyen olarak yola devam etmen daha hayırlı olur diye düşünüyorum.2 yıllık okul kazanır ve şehir dışında okursan sana sadece ayaklarını yere biraz daha sağlam basmadan başka bir şey vermeyecektir.
Selamlar
 
Bende 2001 lise elektrik .. 2004 yuksekokul otomasyon mezunuyum iki yilligin bana bi artisi oldumu dersen diplomadan fazla bisey degil elektrik daha genel bi bolum oldugu icin oncelikle otomatik kumanda pratigini gelistirmeni oneririm sayet okumayi kafana koyduysan tabiki oku organize sanayi bolgesinde daha fazla is imkani olur ama temelde dedigim gibi pratigini gelistirmen oncelikli hedefin olsun
 
Aslına bakarsanız gönlüm ağırlıklı olarak makineden yana. Makine için yorumlarınız ne yönde olur. Önerir misiniz? İş bulma açısından bakacak olursak makine ve elektrik ön plana çıkar. Ama hem makine hemde elektrik ikisi birden ele ayağa düşmüş vaziyette.

Birsürü makine ve elektrik mezunu var. Eskiden elini sallasan açıköğretim mezununa çarpardı. Şimdi ise elini sallıyorsun elektrik veya makine mezununa çarpıyor. Sadece ara eleman bakımından değil, piyasa bile artık mühendislerle doldu. Çok fazla mühendislik fakültesi açıldı çok fazla mühendis mezun veriliyor. Myo lar zaten daha rezalet. Her ilde her ilçede myo var, bakkal dükkanı açar gibi myo açıldı. Dağın başında bile myo var. Haliyle aşırı derecede mezun var ister mühendis olsun ister ara eleman olsun.
 
Son düzenleme:
Yazınızı okumadan önce oyladım. buradanda yazayım. Mekatronik
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst