Makinanın amperini ölçen devre hakkında yardım.

sadecemavi

Üye
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar herkese merhaba.

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum. Benim elektronik programlama konusunda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda yeniyim.

Sorunum şu: Ben bir elektronik devre tasarlamak istiyorum. Bu devre bağlı bulunduğu makinadan geçen akımın süresini hesaplayacak. Yani şöyle açıyım:

Bu devre bir makinaya ( Ki bağlantı şekli makinanın çektiği akıma göre olmalı) entegre olacak. Bu makina çalıştığı zaman ne kadar süre çalıştığını bir mikro işlemci ile hesaplayacak mesela 4 Amperde 12 dakika 8 Amperde 5 dakika gibi.

Bu konuda baskı devre, devre ekipmanları nasıl olmalı. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
enerji analizörü ile bu istediklerini yapabilirsin.
 
Teşekkür ederim ama devre yapmak istesem yapılabilir mi ? Ben çünkü bu kayıtları hafızada tutmak istiyorum.
 
merhaba;

Motorun cinsi AC ise; motorun çektiği akımı uygun bir akım trafosuyla düşürüp akım ölçen entegrelere (current transducer) bağladıktan sonra yazılımla motorun çektiği akımın kaydını tutabilirsin.
 
Sayın Ahmet HAZAR;

Verdiğiniz yol çok mantıklı. DC akım çeken bir cihaz üzerinde yapmak istiyorum bu çalışmayı. Bunun için bir fikir beyan edebilirseniz çok sevinirim.
 
enerji analijörü tüm parametreleri anlık kayıt ediyor bilgileri isterseniz sayısal isterse grafiksel olarak takip edebilirsiniz. Ben şirketimde 7 yıldan beri 20 adete yakın kullanıyorum. çok işime yarıyor Üretim için maliyetlerde dahi faydalanılıyor
 
devre modeli bir Sd kartın olacak bir tane rami yuksek bir pic 18f4520 iyidir , bir tane ACS712 akım sensoru takacaksın , ACS712 akım sensoru bu değeri 2.5V+mV lik bir sinuse çevirecek onunda tepe değerini alacaksın. İş bitecek... istersen SD card yerine bir tane Eeprom kullanılabilirsin, ben bir tane SPI calısan eeproumu 1 MB hafiza ile 2-3 Dolar arası birşeye aldım SPi dan çalişan. Fikirdir kolay gelsin
 
akım ölçer devreyi pic ile lcd göstergeli olarak yapabiliyoruz zaten tek sıkıntı bunu depolamaktır. bunun içinde haberleşme araçları gerekli sanırım kaydedilen verileri bir yere depolaması gereklidir pic in. bu tarz birşeyle ilgilenmedim ama akım ölçme de yardımcı olurum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,652
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst