Makina Sürekli Yıkama Yapıyor.

ural31

Üye
Katılım
3 Ara 2010
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar, selamlar. Benim bosh maxx wfl 1620 çamaşır makinam var, sürekli yıkama yapıyor. rezistansın açık devre olduğunu gördüm, su ısınmadığı için adım atlamadığını düşündüm. Fakat rezistansı değiştirdim fakat aynı problem devam ediyor, yardımlarınıza ihtiyacım var.
 
Suyu ısıtıp belli bir dereceye gelmeden ( termostatın ayarlandığı dereceye göre ) termostat yapmadığından program ilerlemiyor olabilir ama böyle bir arızada makinenin suyu kaynatmasına ragmen programınilerlemiyor olması lazım. Siz rezistansı değiştirdiğinizdede mak. ısıtıyor, kazan dönüyor, fakat program ilerlemiyorsa program cihazında ( elektronik olsa gerek o mak. ) yada suyu ısıtıyor,kazan dönmeden mak. termostat yapmayı bekliyorsa termostatda bir sıkıntı olabilir. Ama mak. beyni elektronik olduğundan ki bir çok arızanın kaynağı o parçadan çıkıyor o modellerde deneyimli birilerine kartı gösterebilirseniz daha iyi olur. Saygılar
 
Arkadaşlar, selamlar. Benim bosh maxx wfl 1620 çamaşır makinam var, sürekli yıkama yapıyor. rezistansın açık devre olduğunu gördüm, su ısınmadığı için adım atlamadığını düşündüm. Fakat rezistansı değiştirdim fakat aynı problem devam ediyor, yardımlarınıza ihtiyacım var.

kartı söküp ısıtma devresinde fiziksel yanık olup omadığını kontrol edin. ısıtıcı karta zarar vermiş olabilir
 
İlginize teşekkür ederim, makinada termostat yok sıcaklık kontrolü pt100 ile yapılıyor. Dediğiniz gibi eleektronik kartta problem olabilir, program adım atlayaacağı zaman suyu boşaltıp ileriki adıma geçmesi gerekiyor fakat suyu boşaltmadan tekrar su alıp diğer adım başlıyor. Aslında benim öğrenmek istediğim programların resetlenip resetlenemeyeceği. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. Saygılar.

İlginiz için teşekkür ederim Selcukxp. programları resetleme konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.

Kartı kontrol ettim fiziksel olarak herhangi bir sıkıntı yok, kartta bi sıkıntı olduğu kesin de programdan olabilir diye düşünüyorum, 30 ve 40 ta normal yıkıyor 60 ve üzeri programlarda saçmalıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
otomatik çamaşır makinalarında bu bahsettiginiz sorun, başladıgınız kademenin sonunda su tahliye pompasının suyu tahliye etmeme gibi nedenlerinden dolayı bu arıza olabiliyor benim başıma çok geldi.pompaya bir bakın,sonra filitreyide kontrol edin belki arızanızın sorunu çözülebilir.
 
Salım bey pompayı ve filtreyi kontrol ettim sıkıntı yok. Teşekkür ederim. Saygılar.
 
Merhabalar...
Benimde beko 3505 py bulaşık makinası yıkamayı çabuk bitiriyor en uzun program yarım saat sürüyor ve bulaşıklar ıslak çıkıyor. Mekanik programlayıcısı değiştirdim olmadı, birde program bittikten sonra program atlatma dönmeye çalışıyor yardımcı olursanız sevinirim
Teşekürler
 
ntc yada mekanik beyin altındaki küçük kart arızalı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst