makina neden Run dan düşüyor ?

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
selam arkadaşlar bi haftadır bir sorunla uğraşıyoruz.takır takır çalışan makinamız bir anda run dan düşüyor geri run a alıp çalıştırıyoruz I/O ların hepsine bakıyorum normal gözüküyor inputlarda çalışma kriterlerine uygun olarak geliyor stop ve acil stoplarıda elden geçrirdiik bus kalblo ne konnektörlerinide yeniledik ama bişe bulamıyoruz.run da düştüğünde geri çalışmasa kolay olacak ama sorunu bulmamız ancak geri normal hale geçtiği için bulamıyoruz.nedeni ne olabilir sizce???

SIMATIC HMI Panels
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC marka modelinide soyleseydin daha net olurdu. Program hatası olabilir.PLC ye baglanabiliyorsan ordan görebilirsin. Büyük bi olasılıkla cycle time aşımından oldugunu düşünüyorum.
Tam olarak ne yaparken run'dan düştügünü gözlemlerseniz, işiniz kolaylaşabilir.
 
Anladığım kadarıyla siemens plc ile çalışma yapıyorsun.

Öncelikle paremetre ayarlarını tekrar bir gözden geçir.Alt parametrelerden birinde bir hata olabilir.
PLC tipi ve Makinenin ne olduğunu ve çalışma prensibini kısaca iletebilirseniz yardımcı olmaya çalışabiliriz
 
siemens simotion kullnaıyoruz makina ise çocuk bezi üreityor.axisimiz var 5 6 tane servomuz var digitila input output analog input outputlarmız var bolbol.run dan düşme zaman aralığı sürekli değişiyo hep aynı aralıkla düşmüyor bi bakıyosun iki saat bi bakıyosun dakika bi bakıyosun 15 20 saat sonra düşüyor kontrol etmedik yer kalmadı fiziksel olarak???
 
Sayın ibosch01,
Run'dan düşme fiziksel bir olay değildir. Ne yaparken derken, makina hangi işlemi yaparken demek istemiştim. Mesela tam yapıştırma sırasında gibi.. Böyle bir tespitiniz olursa , o alanla ilgili parametrelere veya servolara bakabilirsiniz.Run'dan düşme programın lopp'a girmesiyle de oluşur,yani sonsuz döngü. Veya program içinde tanımlanmış dışarıdan gelmesi gereken bir sinyalin istenilen zaman aralıgında gelmemeside olabilir.Servo kontrollerden birinden home sinyalide gecikiyor olabilir.
 
Daha önce Allen-Bradley Micrologix 1500 ve Siemens S7-200'lerde başıma gelmişti, makina sonuçta aynı yazılımla daha önce sorunsuz çalışıyorsa yazılımsal bir hatadan kaynaklanmıyordur. Eğer fiziksel bir hata da bulamamışsan (çıkışın kısa devreye gitmesi gibi) Plc programının çalıştığına emin olduğun bir yedeğini tekrar yükle, bazen plc hafızasında da hatalar oluşabiliyor ve program zarar görebiliyor. Hiçbir sorun bulunmayan programın stack-overflow nedeniyle PLC'yi anında stop'a götürdüğü durumla bile karşılaştım, tavsiyem yedeklerine başvurman yönünde...
 
makina dakikada 250 adet bez çıkarabilmekte, yani cok hızlı nerde ne yaparken düşüyor gözlemleyemiyoruz o kadar cok işlemlerden geçiyorki bunu taklip etmek çok zor.fakat haftasonu tüm I/O modüllerini ve tabanlarını tek tek söküp yagsız kontak spreyle temizledim geri taktım yaklaşık 80 90 adet var (bunlar analog input output digital input output power modülleri ) bugün hiç duruş yaşamadık hic run dan düşmedi bir iki gün daha böyle giderse heralde sorunu çözdük ama tam anlamıyla anlayamadık diyebilirim.Yorumlarınız için tşkler sağolun...

Bilgi paylaştıkça çoğalır...
 
bus kablonuzu gerilim kablolarınızdan uzakta tutmalısınız. Bus haberleşme kabloları indüksiyona gelmez. İndüksiyon Data akışını bozar.
 
Yazılım hatası olduğunu düşünmüyorum. Güç kaynağına baktınız mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst