makel reaktif güç kontrol rölesi yardım lütfen

cillop2006

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir benzin istasyonuna pano yaptım kompanze bölümünede makel in mallarından memnun olduğumdan makel aldım ancak kullanımını hiç kolay değil harmonik ve aşırı kompanzasyon lambası hep yanıyor birde cosq 1 olmuyor kullanmasını bilen varsa lütfn yardım... yada kullanma klavuzu
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
makel rölenin özellikleri iyidir.gayette iyi kompanze eder.kullanımıda çok basit zaten.harmonik ledinin yanmasını çok önemseme.sistemde bir miktar harmonik olduğu için yanar.benzin istasyonlarında olur o kadar harmonik ek önlem almanada gerek yok.
aşırı kapasitif ledi yanıyorsa ve kademelerin nasıl bilmiyorum ama eğer hepsini 3 faz olarak bağladıysan ve sistemindede dengesiz yüklerin varsa röle kompanze yapamıyor demektir.ekranlardada zaten 1 yazmıyor diyorsun.bence önce iyi bir güç analizi yap.sonra kademeleri üç,iki ve bir faz olarak tekrar düzenle.bazı röleler mesela entes 2 fazı algılamaz ama makel algılar.
şimdiden başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst