makel kombi sayaçlar

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar makel marka x5 kombi sayaç bağlantılarında dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir. Birde Rotasyon ve Polarite tersliklerini nasıl tespit edebiliriz. Bunların ters olmaları durumunda oluşabilecek faktörler nelerdir. Konuyla ilgili deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. teşekürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ayildiz kardeş anladım kadarıyla
faz sırası tesbitinimi soruyosun eger öyleyse
sayaç üzerinde l1 l2 l3 kodlari yanimp sÖner
bu olay hem akt rakt kpst sayaÇlarini da etkiler
akimtrafo uclarini yanlis girersen sayac yine Çalismaz
 
Sn.ayildiz

Alttaki linkte çok çeşitli sayaç bağlantıları mevcut. Moner69 arkadaşımız koymuştu siteye.
4.ncü bağlantıyı aynen uygulayın.
Çıkabilecek tek sorun faz sırasıdır. Sayacın gerilim göstergeleri L1 L2 L3 flaş yapıyorsa faz sırası terstir.Bara girişlerinden iki fazın yerini değişirmek suretiyle düzeltebilirsiniz.

Saygılar..
 
Akım trafolarının polariteleri ve faz sıralaması hatası gerçekleşebilir bunu sayaç hata kodu olarak yada uyarı sembolü ile verir. Orta gerilim ölçümünde kullanacaksanız gerilim trafolu bağlantı kullanacaksınız. akım trafosu polarite tayinini A.G'de analog bir ampermetre ile pratik olarak yapabilirsiniz.
 
Teşekür ederim arkadaşlar. Konuyla ilgili bende merak uyandıran bir durum var. Şöyle ki, kullanacak olduğumuz sayaçların klemens kapaklarında bağlantı şemaları mevcut. Bu bağlantı şemalarında akım trf. uçlarının giriş yada çıkışları topraklanmış şekildedir. Bizde bağlantıyı ona göre yapmamız gerekmesine rağmen piyasada bu durum, eğer sayaç A.G şebekesinde kullanılacaksa ve topraklama tesisatı direnci yüksek ise, akım tr. uçlarının topraklanmaması görüşü hakim. Bu durumda uygulanması gereken yöntem nedir acaba.
 
öncelikle topraklama direncini normal değerlere düşürmen gerekir. akım trafosu hattında herhangi bir kopukluk olması durumunda, uçlarda gerilim oluşacak ve dikkatsiz davranılması durumunda tehlike yaratacaktır.
 
Sn.ayildiz,Akım TR sekonderinin koruma topraklama sistemine bağlanması,primer devreden, sekonder devreye, izolasyon arızaları sonucu oluşabilecek tehlikede güvenlik içindir.Topraklama olmadan da devre çalışır.Topraklama mutlaka yapılmalıdır.Topraklama direnci kendi başına ayrı bir konudur.Tabi ki direncin düşük olması için gerekli tedbirler alınacak.
 
arkadaşlar sayaç klemensindeki 3-6-9 uçlarına akım tr s2 uçlarını girmeye gerek varmı bu uçları kendi aralarında şöntleyip topraklamamız yeterli olmuyormu

sayaçı 1-4-7 uçlarına S1 uçlarını 2-5-8 uçlarada gerilim uçlarını girdim 11nolu uçada nötr 3-6-9 uçlarınıda kendi aralarında şöntleyip toprakladım yalnız sayaç ta seçenek butonuyla değiştirme yapamıyorum neden olabilir
 
faz sırası akımtrafosu ularına göre mi yoksa gerilim uçlarına göre mi bulunur.her türlü denedim sayacın 123 flaş yapıyor ölçüm yapmıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst