Magnet ve indiksiyon motorları?

enesemretr

Üye
Katılım
21 Eyl 2017
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar,

Tam olarak istediğim cevabı internette bulamadım için sormak istedim.Magnet motor yani Permanent Motor ile indiksiyon motoru arasındaki fark nedir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hocam petrolün bitmesi lazım onun için yoksa yar edilmez :) Gerçi petrol bitince farklı bir ürün çıkarırlar sömürü aracı olarak :)
 
zaten 2020li yıllarda Avrupa'da benzinli-dizel araçlar kademe kademe azaltılacak.
 
Arkadaşlar magnet moror kelimelerini duyunca hemen celallenmeyin,

ben şu şekilde anladım ama ,

Mesela ,

Permanent magnet motorda motorun rotoru sabit mıknatıslı oluyor. Ancak normal ac motor indüksiyon mantığı ile çalışıyor. Rotor sargıları kısa devre ve statorun oluşturduğu manyetik alan rotor sargısından geçince ters manyetik alan oluşup dönü hareketi oluşuyor.

Aşağıda iki resim var.

Ben bu sorudan bunu anladım. Arkadaşımız sorusunu dahada açarsa ona göre bizde yorum yapalım. Konusu free enerji muhabbetimi yoksa benim algıladığım gibimi ona göre bakmak lazım.

ac-motor-vs-pm-motor-640x400-640x400.jpg


Bizde sonu gelmez ötv , mtv ve akaryakıt zamlarıyla vatandaş canından bezdirilerek bu işlem yapılmaya başlandı herhalde :)

Zaten yaparsak bu zamlardan sonra bu buluşu biz yaparız :D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst