Mach3 sıfırlama sonrası başka bir koordinattan başlatma sorunu

makinayı karşınıza aldığınızda freze motoru size bakacak şekilde
sağ doğru + sola doğru -
ileri doğru + size doğru -
yukarı doğru + aşağı doğru - değerler almalı bu şekildeyse x ve y eksenlerinin pin numaralarını yer değiştirin
Evet, dikkatimden kaçan bu problem önemli 3 günüme sebep oldu. Driverlerı kontrol ettim, açmışken pin numaralarını iptal edip, kablo yönlerini değiştirdim. Sonra pin değerlerini tekrar değiştirdim. Yanlış olanı, tekrar yanlış yapmışım. Hata yapa yapa öğreniliyor. Şimdiki problem eksen kayması. Makineyi kalibre ettiğim halde kesim bölgesi kayıyor. Sanırım bu konuda forumda paylaşımlar var. İlginiz için hepinize teşekkür ederim.
 
Geçmiş olsun, ACC ve velocity ayarları ile oynayarak adım kaçırma sorununu çözebilir siniz.
 
Bu sorunu da hallettim. Parazit kaynağı tespit ettim, kaynağı izole edince düzeldi
 
kablolamada dikkat etmeniz gereken şeyler dış kaplamalı kablo kullanmak ve dış korumayı toprağa bağlamaktır. 220v ile dc voltajları mümkün olduğunca birbirinden uzak tutmaktır. (kablodan geçen akım kendi etrafında bir manyetik alan yayar (halk tabiriyle parazit (harmonik) oluşur) buda diğer kablolardaki geçen akımı bozar )
 
Evet topraklama ve harmonik konusunun ne kadar önemli olduğunu tecrübe ederek anlamış oldum. Bu nedenle driverların üstleri dahil, her tarafı harmonikten koruyacak şekilde tekrar kabloladım, bir LCR filtre ekledim. İlk defe sorunsuz bir parça çıkarabildim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst