Mach3 ile Servo Kontrolü

ramerturk

Profesyonel Üye
Katılım
31 Tem 2011
Mesajlar
1,029
Puanları
481
Yaş
52
Elimizde bir adet Techno-Isel CNC var ancak randıman alamıyoruz. Şimdide arızaya geçti.
Makina Bilgisayara takılan bir PCI kartla çalışıyor. Servo Motorlu. Makinanın arayüzü ve kullanımı sıkıntılı şimdide arıza verince Mach3 ile Servo kontrolü yapmayı düşünüyoruz.

Bu konuda ne tavsiye edersiniz. Mach3 ile Servo kontrolü nasıl yapılabilir aynen Step motordaki gibimi yoksa başka bir yöntemlemi?
 
Servonuz Dır-Pals ile sürülmeye uygunsa step motorda olduğu gibi aynı yöntemle kullanabilirsiniz. Kontrol kartınızın özelliğine göre direnç ilave etmeniz gerekebilir.

Steps per ayarlarınızda ise motorun enkoder çözünürlüğü, çarpan, bölen parametreleri vs. gözönüne alarak ayarlanır.
 
Techno-Isel cnc makinadaki servoların datasheetlerini incelemek lazım. Servo pals-dır girişleri line-driver ve open collector şekilde bağlanabiliyorsa. Mach3 te kullanılabilir. Ama pci kart , motion kontrol kartı ise ve servoların encoder feedback değerlerini işleyip karşılaştırma yapıyorsa mach3'te bu özelliğinden yoksun kalabilir. Techno-Isel cnc'ye baktığım kadarı ile böyle bir fonksiyon yok gibi gözüküyor. Eğer servolar uygunsa feedback yerine servolardan hata kontağı alıp mach3 emg stop hattına bağlamak bir çözüm olabilir.
 
 
4 Eksen bu makinayı Mach3 e çevirme işini üstlenebilecek birisi varmı acaba ücret mükabili.

Yerimiz Ankarada sistemi inceleyip fiyatta anlaşırsak hemen yapmayı düşünüyoruz...
 
servoların marka modelini de yaz ki daha sağlıklı olsun. İlave olarak Mach3 e çevireceksen PCI MC karttan vazgeçeceksin demektir. Normal bir kontrol kartı kullanacaksın Bu kartın üzerinde Mach3 çalıştıramazsın.
 
Son düzenleme:
bu sistemde kullanılan servo sistemin mach3'e aplikasyonu zahmetli. Servo kartların mach3 ile sürülememe ihtimali yüksek. Düzgün bir iş olacaksa mekaniğin durumuna göre yeni servolarla mach3 kullanıalarak yapılır. Servo olarak Teco jsde serisi , Delta asd-b2 serisi servolar kullanılabilir. Servo güçleri makinanın mekanik durumuna bağlıdır ama 750w+redüktör kombinasyonu kullanılabilir. Birde mach3 kontrol board gerekir. 4 eksen için 4 adet servo set750w+kontrol board+mach3 yazılımı = 2400$ tutar bunlara pc , elektrik bağlantı malzemeleri ve redüktörleride eklemek gerekir.
 
Tam olarak ne tutabilir.
Ayrıntılı bir teklif yollayabilirmisiniz?
Acil olarak sonuçlandırmamız lazım...
 
ramerturk arkadaşım , elimdeki projelerden dolayı sana bir teklif yollayamam. Ama kullanılacak malzemelerin toplam tutarını sana karşılaştırma yapabilmen için hesaplayabilirim. Sistemdeki spindle için kullanılan ac sürücüyü kullanılacak var sayarsak. 4adet 750w servo set, planet redüktörler , elektrik malzemeleri , çeşitli sarf malzemeleri ile 4600$ kdv dahil gibi bir malzeme fiyatı çıkar. (Bu malzeme fiyatları direkdistribütörlerden alınmış fiyatlar olup bayi fiyatları ve üzerine kar konulmuş fiyatlar değildir.)

Bu fiyatlar fazla ise step motroluda yapılabilir fiyat 1200$ gibi aşağıda olur.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,305
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst