Mach3 Dairesel Kesim Ani Duruş Sorunu

bilgin34

Üye
Katılım
26 Eki 2012
Mesajlar
143
Puanları
1
Yaş
42
İyi günler iyi çalışmalar arkadaşlar. Makinede 18mm MDF tek pasoda 6 metre dakikanın üzerinde hızla kesim yaparken sadece dairelerde bitiş noktasında çok sert biçimde duruyor. İşin garibi dikdörtgen ve dairelerde bunu yapmaması. Rampayı çok düşürünce malum bu defa kare ve dikdörtgenlerin köşelerinde yuvarlanmalar oluyor. Stabil ayarlarda kullanıyorum. feed rate değerleriylede oynadım onuç değişmedi. Sadece dairesel kesimlere özgü ayarları nasıl yapa bilirim. Bu ani duruş ne sorun yaratıyor ? Kesimin diğer kısımlarına yansımasa ve bozmasada dairenin sonunda çok ufak kaçırmaya sebep oluyor buda o hızlı duruştan dolayı tam parça kopmadan parçayı koparmasından doğuyor.
 
General config kısmından CV CONTROL kısmındaki ayarlar ile çözebilirsin sorunu sanırım..
 
aynı dökümanı sen söyleyince baktım buldum onu inceliyodum anlaya bilirsem tabi :)
 
siz biraz inceleyin çözersiniz mutlaka, olaki çözemez iseniz yardımcı olurum yine...
 
CV CONTROL de plasma modu ile dairesel sorunu çözdüm baya bi. Backlash Values özelliğinide denedim ancak onunla ilgili hangi şekilde ayar yapmalıyım kestiremedim küçük değerlerdede yüksek değerlerdede uygunsuz çalışmaya sebep oldu. Peki rampayı arttırırsam şu anda 7000 e 700 gibi keskin bir değerde olduğu için köşeler tam 90 derece bu köşeler yuvarlanıcak. Bu yuvarlaklığı rampa ayarını düşük tutsaydım nerden yok ede bilirdim.
 
Sorunun çözüldüğüne sevindim, keskin köşelerde rampalanmayı düşürdüğünüzde dediğiniz gibi köşeler yuvarlak çıkar, eğer düşük rampada keskin köşe elde etmek istiyor iseniz; CV CONTROL kısmındaki STOP CV ON ANGLE kısmını değer girersiniz, yani; buraya hangi açıdan sonrasını yuvarlasın onu giriyorsunuz...
 
teşekkürler sabah o ayarlarla da biraz oyniyim. Belki iyi bir sonuç elde ederim. Elde ettiğim sonuç ve menüleri konuya özellikle belirtiyorum ki ileride lazım olanlarda görsün.
 
Tama arkadaşım, biliyorsunuzdur ama yinelemekte fayda olduğunu düşünüyorum, deneme yaparken dikkatli olmalısınız, eğer makineye tam anlamı ile hakim olmaz iseniz istenmeyen sonuçlar doğabilir. O nedenle DİKKAT lütfen, ayrıca sorumluluk tamamen size aittir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst