Mach3 CNC yapimi destek lutfen

Değerli bilgileriniz ve sabrınız için çok teşekkür ederim Mehmet Bey .

Geçmiş olsun Mehmet Bey ,kusura bakmayın bilmiyordum ,acil şiafalar dilerim,geçmiş olsun...

IMG_20250518_141113.webpIMG_20250518_141137.webpIMG_20250518_141143.webpIMG_20250518_141151.webpIMG_20250518_141157.webpIMG_20250518_141206.webpIMG_20250518_141217.webpIMG_20250518_141225.webpIMG_20250518_141232.webpIMG_20250518_141237.webpIMG_20250518_141251.webpIMG_20250518_141258.webpIMG_20250518_141258.webpIMG_20250518_141322.webpmach3USBCardWiringdiagram-800.webp

Merhaba;
Bl usb mach3 kart yerine bunu kullandım, diğer kartı bir türlü tanıtamadım ve uygun sürücü bulamadım maalesef .Bu resimdeki kartı kullandım, bağlantıları yaptım mach3 mill yapılandırma dosyasını da ekledim yapılandırma ayarlarını da yaptım a eksenini y ile sleve yaptım fakat uygulamayı açıp sanal el çarkından manuel hareket ettirmeyi denedim ama hiçbirşekilde eksenlerde hareket yok ,kablo bağlantılarını tekrar kontrol ettim ,bağlantılarım da sorunsuz ancak kartın ışığı yanıp sönüyor aklıma gelen,uygulama kartı görmüyor.mach3 ün kartı görüp görmediğni nasıl anlarım?mach3 de böyle bir sekme göremedim nette bazı resimlerde port seçme tanıtma gibi birşey gördüm ama nereden girip baktıklarını çözemedim.Destek olurmusunuz.Mach3 yazılımını ayrıca öğrenmeye çalışıyorum ancak şu an için merak ettiğim mekaniğin çalışıp çalışmadığını görmek,yani başarıp başaramadığımı merak ediyorum .Bu işte çok yeniyim basamak basamak öğrenilmesi gerektiğinin farkındayım lütfen sabırsızlığımı mazur görün ,bahsettiğim gibi sadece çalıştığını görmek amacım şu an için. Gösterdiğiniz sabır ve nezaketleriniz ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.Saygı ve selametle....

bsmce04u-pp2.webp

@Kurt_Kurt ve @serdark@ İlginiz için çok teşekkürler, iyi olmaya çalışıyorum, sağolun.

Serdar bey, yeşıl kart için dll dosyasını yükleyebildiniz mi?

y ile sleve yaptım fakat uygulamayı açıp sanal el çarkından manuel hareket ettirmeyi denedim ama hiçbirşekilde eksenlerde hareket yok
"Slave" bu kartlarda problem yaratıyor diye duymuştum ince (eksenleri hareket ettirmeden ve "slave" yapmadan bir deneyin.

Alttaki ekran görüntülerine bakın veya sizdekileri gönderin
Bitsensor_Red_Install_1.webp

Bitsensor_Red_Install_2.webp

Bitsensor_Red_Install_3.webp

Kırmızı daire içindeki RnRMotionController... dosyasını muhakkak görmeniz lazım.

Bağlantıyı kurabildm ,ancak bu kez "emergency estop request "hatası alıyorum. Reset yaptığım halde hala reset yanıp sönüyor,bazen kaybolup yerine "limit switch trigerred" hatası alıyorum. Toggle dan hareket ettiremiyorum yine maalesefemergency stop request.webp77ı.webp1ı.webp2ı.webp3ı.webp4ı.webp

6.webp7ı.webp

Ekli dosyalar

• 5.webp
    5.webp
    29.9 KB · Görüntüleme: 1
@Kurt_Kurt ve @serdark@ İlginiz için çok teşekkürler, iyi olmaya çalışıyorum, sağolun.

Serdar bey, yeşıl kart için dll dosyasını yükleyebildiniz mi?

"Slave" bu kartlarda problem yaratıyor diye duymuştum ince (eksenleri hareket ettirmeden ve "slave" yapmadan bir deneyin.

Alttaki ekran görüntülerine bakın veya sizdekileri gönderin
Ekli dosyayı görüntüle 115920

Ekli dosyayı görüntüle 115921

Ekli dosyayı görüntüle 115923

Kırmızı daire içindeki RnRMotionController... dosyasını muhakkak görmeniz lazım.
Evet bunu görebiliyorum yaptım bunu(kırmızı kart için yazıyorum,ancak yeşil kartta da bl dosyasını pluginde görebiliyordum).Yeşil kartta slave yapabiliyor muyum .Slave yapmadan y eksenindeki 2. stepi nasıl hareket ettirebilirim ki ?Eğer sorun olacak ise yeşil kartı tekrar deneyim .Ancak yeşil kartta pin config eşlemesi için yapılandırma dosyası bulamadım eşeleşmez diye çekindim.Pin numaralarını bilmediğim için nasıl config yapılır onu araştırıyorum yanlış birşey yapıp moorları veya kartı yakmaktan korkuyorum.

Önce "slave" siz deneyin sonra çözümü kolay.
Ancak bu problem her zaman olmuyor.
Siz önce çalıştırın yanı kartı görsün sonra slavve problemini çözelim.

Ancak yeşil kartta pin config eşlemesi için yapılandırma dosyası bulamadım

Yeşil Kartın PDF dosyasının 5. sayfasında, kırmızı kart ile aynı görünüyor

Çin'cesini de ekliyorun (telefonunuz ile türkçeye çevirebilirsiniz)

Ekli dosyalar

Bağlantıyı kurabildm ,ancak bu kez "emergency estop request "hatası alıyorum. Reset yaptığım halde hala reset yanıp sönüyor,bazen kaybolup yerine "limit switch trigerred" hatası alıyorum. Toggle dan hareket ettiremiyorum

Bunu değiştiremediniz mi? Yeşil OK olacak
Serdar_4ı.webp

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri